Elkészült a Konferencialiga pontos programja is

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.08.31. 21:38
Fotó: Kristian Skeie - UEFA
A harmadik számú európai labdarúgókupa, a Konferencialiga esetében is szombatra ígérte a kontinentális szövetség a pontos menetrend közlését a pénteki sorsolás után: az UEFA honlapján megjelentek szerint a sorozatban érintett magyarok közül elsőként a Rapid Wienben szereplő Bolla Bendegúz léphet pályára az alapszakaszban.

A harmadik számú európai kupasorozatban öt olyan együttes van, amely (jelen állás szerint) magyar játékost foglalkoztat: Bolla Bendegúzt az osztrák Rapid Wienben, Lang Ádámot a ciprusi Omoniában, Csoboth Kevint a svájci St. Gallenben, Kleinheisler Lászlót a görög Panathinaikoszban, Sós Bencét pedig a Topolyában figyelhetik a szurkolók. 

Közülük elsőként Bolla Bendegúz léphet pályára az alapszakaszban, a Rapid Wien ugyanis egyike lesz annak a négy csapatnak, amely a többieknél egy nappal hamarabb megkezdi a szereplését: a bécsiek a Basaksehir otthonában október 2-án játsszák az első fordulós meccsüket. A Rapid a folytatásban sorrendben az FC Noah (otthon), a Petrocub (idegenben), a Shamrock Rovers (o), az Omonia (i) és az FC Köbenhavn (o) ellen lépnek pályára. 

A Csoboth Kevint foglalkoztató svájci St. Gallen a Cercle Bruges vendégeként kezd október 3-án, majd sorban a Fiorentina (o), a Larne (i), a Topolya (o), a Vitória (o) és a Heidenheim (i) lesz az ellenfél.

Lang Ádám csapata, a ciprusi Omonia a nyitó körben a Vikingur Reykjavíkot fogadja, majd következik a Hearts (i), a Gent (i), a Legia Warszawa (o), az ötödik körben Bolláék, azaz a Rapid (o), zárásként pedig a Borac Banja Luka (i).

A görög Panathinaikosz (Kleinheisler László klubja) Bosznia-Hercegovinában, a Borac Banja Luka ellen startol, majd jön a nagy rangadó a Chelsea ellen a második fordulóban, hazai pályán. A folytatásban: Djurgarden (i), HJK Helsinki (o), The New Saints (i), végül Dinamo Minszk (o) a program.

A Sós Bencét alkalmazó Topolya SC az Asztana vendégeként vág neki a sorozatnak, majd sorrendben Legia Warszawa (o), Lugano (o), St. Gallen (i), Gent (i), FC Noah (o) a menü.

A szintén megújult Konferencialigában minden csapat három-három mérkőzést játszik hazai pályán és idegenben. A közös tabella első nyolc helyezettje bejut a nyolcaddöntőbe, míg a kilencediktől a 24. helyig végzőket párokba állítják, és rájátszásban döntik el, kik csatlakozhatnak a már továbbjutottakhoz – onnantól a klasszikus kieséses szisztémában folytatódik a torna a döntőig. A tabellán a 25.-től a 36. helyig végző gárdák kiesnek, számukra véget ér az európai kupaidény.

Az első két játéknap programja
A 3. és a 4. játéknap programja
Az utolsó két játéknap programja

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik