Hornyák Zsolt: Nekünk volt a legnehezebb ellenfelünk, az Ararat a Midtjyllanddal is felvenné a versenyt

Vágólapra másolva!
2024.08.16. 06:49
Hornyák Zsolt jól ismeri az örmény futballt (Fotó: Dömötör Csaba)
A Puskás Akadémia 4–3-as összesítéssel jutott be a Konferencialiga-selejtező rájátszásába az Ararat-Armeniával szemben. A 3–3-ra végződött visszavágó után Hornyák Zsolt értékelt.

„Élmény? Nekem nagyon-nagy élmény volt. Több ilyen ne legyen!” – reagált Hornyák Zsolt arra, hogy a Puskás Akadémia a hosszabbítás perceiben lőtte be a továbbjutást jelentő találatot az Ararat-Armenia ellen a Konferencialiga selejtezőjének 3. fordulójában.  

A felcsútiak vezetőedzője a mérkőzést követő sajtótájékoztatón hosszasan beszélt arról, milyen szálak fűzik az örmény futballhoz, illetve az ellenfél vezetőedzőjével Vardan Minaszjannal is régre nyúlik a szakmai kapcsolata. Éppen ezért presztízst jelenetett neki ez a párharc. Elmondta, európai szinten igen jól játszott az Ararat, s úgy véli, a magyar kupacsapatok közül a Puskás Akadémiának volt a legnehezebb ellenfele a playoff-körbe jutásért.

„Nagyon örülök a továbbjutásnak, de reálisan nézve nagyon sok hibát követtünk el. A Fiorentina ellen fele ennyit se szabad, mert könyörtelenül megbüntetnek. Az Ararat nagyon szép gólokat lőtt, de Nagy Zsolt, illetve Favorov találatát is ki kell emelni. Nehéz párharcot sikerült megnyernünk, azt gondolom, ez az örmény csapat még a Midtyllanddal is felvenné a versenyt.”

Az is szóba került, hogy bár fáradt a csapat, nem kért halasztást az NB I-ben, így vasárnap odahaza fogadja az MTK-t.

Vardan Minaszjan, az Ararat vezetőedzője így értékelt.

„Két hozzáfűznivalóm lenne a párharchoz: egyrészt a labdarúgásban vannak dolgok, amelyeket nem lehet megmagyarázni, másrészt vannak helyezetek, melyeket nem lehet fairek nevezni. A két meccs alapján jobbak voltunk, mégsem jutottunk tovább a rájátszásba. Nekünk volt több lehetőségünk a párharc során, egyértelműen látszott, mi vagyunk a jobb csapat, de a kiállítás nagyban befolyásolta a kimenetelt.”

KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
PUSKÁS AKADÉMIA–ARARAT-ARMENIA (örmény) 3–3 (1–2)
Felcsút, Pancho Aréna, 1280 néző. Vezette: Genc Nuza (Fatlum Berisa, Bujar Szelimaj) – koszovóiak
PUSKÁS AKADÉMIA: Pécsi Á. – Maceiras, W. Golla, Stronati, Ormonde-Ottewill – Plsek (Favorov, 83.), Szolnoki (J. Levi, 63.), Nissilä – Soisalo (Komáromi Gy., 64.), Colley (Puljic, a szünetben), Nagy Zs. Vezetőedző: Hornyák Zsolt
ARARAT: Kucser – Hovhanniszjan, J. Queirós, Junior Bueno, E. Grigorjan (Gbomadu, 76.) – Ambarcumjan (Duarte, 58.), Nondi, Harutjunjan (Tera, 71.) – Szerobjan, A. Rodríguez (Ocansey, 59.), Yenne. Vezetőedző: Vardan Minaszjan
Gólszerző: Nagy Zs. (8., 47.), Favorov (90+4.), ill. Szerobjan (40.), Harutjunjan (44.), J. Duarte (85.)
Kiállítva: Nondi (62.)
Továbbjutott: a Puskás Akadémia, 4–3-as összesítéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik