El: Lovrencsicset kritizálták; „az úthenger átment a Videotonon”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.21. 11:08
null
Lovrencsics gólpasszt adott, de kritikát kapott (Fotó: Newspix.pl)
A Lech Poznan 3–0-ra legyőzte otthon a Videotont a labdarúgó Európa-liga playoffkörében, így magyar szempontból egyetlen pozitívuma lehetett csak a mérkőzésnek – a hazaiak második találata előtt Lovrencsics Gergő adta a gólpasszt. A lengyel sajtó ennek ellenére nem volt elégedett a magyar válogatott támadóval, annál inkább a csapattal – sajtószemle.

 

A poznan.eska.pl azt írja, a Lech Poznan az első perctől kezdve a végéig uralta a találkozót, bár a Videoton igyekezett támadni, próbálkozásaik sikerteleneknek bizonyultak. Az oldal szerint a Lech Poznan bizonyította a kritikusainak, hogy nem kell leírni az elmúlt időszak gyengébb eredményei ellenére. A lengyelek továbbjutását már biztosra veszi a cikk írója.

„A Lech Poznan úgy tarolta le a Videotont, ahogy az úthenger az aszfaltot” – írja a codziennypoznan.pl, amely szerint megkérdőjelezhetetlen, hogy megérdemelt a lengyelek sikere, sőt a Videoton örülhet neki, hogy megúszta 0–3-mal. Az oldal Marcin Robak sérülése miatt sokkal jobban aggódik, mint a Lech továbbjutási esélye okán.

„Örülök neki, hogy egy nehéz időszak után végre ilyen meccset tudtunk játszani – idézi Maciej Skorza vezetőedzőt a sport.tvp.pl. – A szezon során először rendesen fel tudtunk készülni egy mérkőzésre, visszatértek játékosok a támadósorba, ez biztosan sokat számított, így pedig teljesen megérdemelt győzelmet arattunk.”

A wpolityce.pl szerint a Lech tökéletes pillanatban mászott ki a gödörből, míg ez a Videotonnak nem sikerült, amely az edzőváltás után is kudarcot szenvedett el. Az oldal megemlíti, hogy a lengyelek megvalósították szurkolóik vágyait, akik 2–0-nál skandálva követeltek még egy találatot.

A gloswielkopolski.pl egyesével elemezte a Lech játékosait. Az 1–10-es skálán Lovrencsics csak ötös osztályzatot kapott. A magyar válogatott labdarúgó – amint írják – szürkén futballozott, a támadások többnyire a bal oldalon futottak, így a jobb oldalon Lovrencsics nem volt eléggé veszélyes, ugyanakkor kezdeményezőkészségét dicsérik. A 89. percben csereként beálló Holman Dávid nem kapott osztályzatot.

A Lech szurkolói felelevenítették a lengyel–magyar barátságot (Fotó: Twitter)
A Lech szurkolói felelevenítették a lengyel–magyar barátságot (Fotó: Twitter)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik