Lengyelország: Kádárék rajtja megrázó emléket hozott elő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.24. 13:48
Ebben az évszázadban a Lech Poznan még nem kezdte ilyen rosszul a lengyel labdarúgó-bajnokságot. Rosszabb rajtért az 1999–2000-es szezonig kell visszalapozni, a csapat akkor megrázóan gyenge szereplést követően ki is esett – ez derül ki a poznan.sport.pl statisztikájából.

Bár a három magyar légióst (Holman Dávid, Kádár Tamás, Lovrencsics Gergő) felvonultató poznani csapat a Videotont a kiesés közelébe sodorta az Európa-ligában (3–0-s siker hazai pályán az első mérkőzésen), a lengyel bajnokságban – amelyben a hétvégén hazai pályán 1–0-ra kikapott az éllovas Piast Gliwicétől – hat forduló után csupán a 14. helyet foglalja el.

Ennyi meccs után legutóbb az 1999–2000-es szezonban állt ilyen rosszul a Lech, sőt a mostani néggyel szemben akkor csak két pontot gyűjtött – az idény végén ki is esett, és két évre elbúcsúzott a lengyel élvonaltól.

Érdekesség, hogy ebben az évezredben még sohasem kezdett kiemelkedően a poznani csapat: hat forduló után mindig volt legalább egy veresége, és egyszer sem vezette a tabellát – a legjobb helyezése a 2. volt (2005–2006).

Az Európa-liga-selejtező negyedik fordulója keretében zajló Videoton–Lech Poznan párharc visszavágóját augusztus 27-én 19 órakor játsszák a székesfehérvári Sóstói Stadionban (Tv: M4).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik