El- és Kl-selejtező: kapusgól is kellett az AEK örményországi zakójához, Litvániában nyert a Maccabi Tel-Aviv

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.08.06. 20:34
A Noah megtréfálta az AEK Athént (Fotó: Facebook/FC Noah)
Az örmény FC Noah 3–1-re legyőzte az AEK Athént a labdarúgó Konferencialiga 3. selejtezőkörének első mérkőzésén. Eközben az Európa-liga azonos szakaszában a Maccabi Tel-Aviv a Panevezys otthonában nyert, míg a Petrocub hazai pályán győzött.

 

Örményországi Konferencialiga-selejtezővel indult a keddi program, az AEK Athén toronymagas esélyesként látogatott a DVSC tulajdonosi köre által birtokolt FC Noah otthonába. A görög együttes a papírformának megfelelően megszerezte a vezetést Levi García góljával, de tizenegy perccel később Virgile Pinson révén egyenlítettek a hazaiak. A fordulópont a második fordulóban jött el: a 67. percben az örmények kapusa, Ognjen Csancsarevics végzett el szabadrúgást a saját 16-osán belül, a megbikázott labda pedig a vendégkaput védő Thomas Strakosha fölött átpattanva a hálóba vágódott. A második gól után egymás után küldte be cseréit az AEK mestere, de gólt nem ők szereztek, hanem Goncalo Gregório, aki a ráadás nyolcadik percében bevitte a kegyelemdöfést az athéni csapatnak. Így aztán óriási meglepetésre kétgólos előnnyel utazhat a görögországi visszavágóra a Noah.


Az Európa-liga bajnoki ágán a Maccabi Tel-Aviv 2–1-re nyert a litván Panevezys otthonában, így előnyben várhatja a hazai (kispesti) visszavágót. A nap második mérkőzésén a moldovai Petrocub Hincesti öngóllal gyűrte le a BL-ben a Ferencváros ellen búcsúzó The New Saintset, így minimális előnnyel várhatja a walesi visszavágót.

EURÓPA-LIGA, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS
Panevezys (litván)–Maccabi Tel-Aviv (izraeli) 1–2
Petrocub Hincesti (moldovai)–The New Saints (walesi) 1–0

KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS
FC Noah (örmény)–AEK Athén (görög) 3–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik