Ten Hag: Visszaestünk egy szintet

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.09.26. 09:54
Ten Hag nem volt elégedett a csapatával a meccs után (Fotó: Getty Images)
Mint arról már beszámoltunk, a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának első fordulójában a Manchester United csak döntetlent ért el haza pályán a Twente ellen. A mérkőzés után nem meglepő módon a csapat menedzsere, Erik ten Hag csalódottan értékelt.

„Mi tartottuk őket meccsben. 1–0-ra vezettünk és kontrolláltuk a játékot, de konzisztensnek kell lenni, a második félidőben ugyanígy kellett volna játszanunk” – fejtette ki a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Erik ten Hag

„Egyszerűen visszaestünk egy szintet a folytatásban, és szinte ajándékba adtunk nekik egy gólt. Nem sikerült befejezni, amit elkezdtünk. Rá kellett volna mennünk egy második gólra, ehelyett egy hatalmas hibával büntettük meg saját magunkat” – tette hozzá a Manchester United menedzsere. 

A szakember a folytatásban elárulta, tisztában van vele, hogy sok van még hátra az idényből, de nagy hiba volt elengedni ezt a meccset a kezeik közül. 

„Tudom, hogy ez csak az első meccs, de egyértelműen meg kellett volna nyernünk. Jobban kellett volna koncentrálnunk, hiszen a csapatok, amelyek életük legfontosabb meccsét játsszák, bármikor meglephetik az embert.”

„Rengeteg lehetőségünk volt, sok helyzetet harcoltunk ki, de ezeket be is kell fejeznünk. Nagyon jó meccset játszott az ellenfél kapusa, de ettől függetlenül nem pazarolhatjuk el a lehetőségeinket” – zárta az értékelését a vezetőedző. 

A manchesteriek egyetlen gólszerzője, Christian Eriksen szintén fájdalmasan élte meg a szerda esti összecsapást. 

„Amikor gólt lő az ember, azt hiszi, megnyerte ezzel a meccset, de nem így történt. Mind profi futballisták vagyunk, pontosan tudjuk, mik az elvárások, és mik nem történhetnek meg. Ugyan ma nem kaptunk ki, de egyértelműen vereségnek élem meg a találkozót. Hazai pályán a Twente ellen nem játszhatunk ilyen meccset.”

EURÓPA-LIGA, ALAPSZAKASZ
1. FORDULÓ
Manchester United (angol)–Twente (holland) 1–1 (Eriksen 35., ill. Lammers 68.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik