Franck Haise, a Nice edzője a nevekkel bajban van, de ismeri a Fradit

BORSOS LÁSZLÓBORSOS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2024.10.23. 19:21
Franck Haise (Fotó: Árvai Károly)
Odahaza, saját edzőközpontjában tartotta meg szerda délelőtt tizenegykor budapesti Európa-liga-mérkőzését megelőző utolsó edzését a Ferencváros ellenfele, a francia bajnokságban nyolcadik helyen álló Nice. A labdarúgócsapat delegációja a gyakorlást követően utazott Magyarországra, rövid pályabejárást tartott a Groupama Arénában, majd Franck Haise vezetőedző és a jobb oldali szárnyvédőként bevethető Jonathan Clauss részvételével sajtótájékoztatót tartott.

„Jól ismerjük a Ferencvárost, amely Magyarország legnagyobb csapata, rendszeresen főtáblás a nemzetközi kupaporondon, egymás után söpri be a bajnoki címeket, jelenleg is vezeti a tabellát, ám a bajnokságban ezúttal nagyobb a konkurenciája, mint az utóbbi években – állapította meg Franck Haise, a franciák 52 éves mestere, aki hozzátette, négy Fradi-játékos is gyorsan felér a támadóharmadba. Rákérdeztünk, kikre gondol, ám a nevekkel már bajban volt. – A nyáron szerződtetett brazil játékos és Varga Barnabás mellett a széleken vannak olyan labdarúgói, akik szélsebesek. Ellenfelünk nemzetközi és a bajnoki meccseit egyaránt követtük, úgyhogy felkészültünk. Nyilvánvalóan a Ferencváros és mi is győzni akarunk, az a csapat nyer majd, amelyik jobban ráerőlteti az akaratát a másikra. Az egy nullás győzelemnek visszafogottabb teljesítmény mellett jobban örülök, mintha sziporkázó játékkal maradunk alul, ám a tartós jó szereplés záloga, ha magas szinten futballozunk.”

 

A csapatot július óta irányító, kissé flegmának tűnő szakember újságírói kérdésre elmondta, a Ferencváros, illetve a vasárnapi, Monaco elleni összecsapás kimenetele nem jelenthet fordulópontot az idényben. Tanguy Ndombélét és Youssouf Ndayishimiyét sérültként említette, a 41. életévét a múlt héten betöltő Dante esetében pedig a vizsgálatok eredményeit várja a szakmai stáb, játéka tehát kérdéses.

Jonathan Clauss a Nice legtöbbet foglalkoztatott labdarúgójaként reflektált Ibrahim Cissé szavaira.

„Egyetértek azzal, amit rólunk mondott, valóban jól játszunk, csak nem vagyunk kellően hatékonyak. A góllal végződő befejezések hiányoznak, főleg ha megnézzük, mennyi lehetőséget alakítunk ki a gólszerzésre – ebben a vonatkozásban ütőképesebbnek kell lennünk a jövőben, ezen dolgoznunk kell. Tudjuk, milyen erőfeszítéseket kell tennünk annak érdekében, hogy átszakadjon a gát.”

EURÓPA-LIGA, ALAPSZAKASZ
3. FORDULÓ
Csütörtök, 18.45: Ferencvárosi TC–Nice (francia) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n! 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik