Rémálom Magyarországon, ötlettelen futball – francia lapszemle

Vágólapra másolva!
2024.10.25. 09:20
Árvai Károly/Nemzeti SportFotó: Árvai Károly
Mint ismert, a Ferencváros 1–0-ra nyert odahaza az OGC Nice ellen a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának 3. fordulójában. Lássuk, hogyan értékelték a látottakat a francia lapok!

L’Équipe

RÉMÁLOM MAGYARORSZÁGON – írja tudósításában a francia sportlap. A Nice öngóllal került hátrányba az első félidőben, tíz emberrel fejezte be a mérkőzést, és mindezek mellett Szofian Diop fejsérülést szenvedett. Csalódást keltő teljesítmény, fájó vereség egy nem különösebben erős ellenféllel szemben.


Le Figaro

ÖTLETTELEN FUTBALLT mutatott be a Ferencváros ellen a Nice, és három mérkőzésen csupán egy pontot gyűjtött az Európa-liga alapszakaszában – írja a francia lap online kiadása. Ezt a mérkőzést, amilyen gyorsan csak lehet, el kell felejteni, vasárnap a Monaco ellen ennél sokkal jobb teljesítményre lesz szükség.


Le Parisien

A párizsi lap cikkében kiemeli, hogy a Ferencváros URALTA A MÉRKŐZÉST a Nice ellen, a francia csapat nem tudta magát összeszedni az első félidőben kapott gól után. A második játékrész sem alakult szívderítőbben a Nice szempontjából, Franck Haise játékosaitól ennél sokkal több kell az európai kupaporondon.


Le Republicain Lorrain

„Ami elromolhatott, az el is romlott” – így a lotaringiai regionális lap online kiadása. A beszámoló szerint az eredményválságban levő nizzaiak teljesítménye a korábbi mérkőzésekhez képest is visszaesett, de a szerencse sem állt a „sasok” pártján. A lap kiemelte, hogy a csapat formája (mindössze két győzelem a legutóbbi 11 tétmeccsen) nem biztató a soron következő, Monaco elleni rangadó előtt.

EURÓPA-LIGA, ALAPSZAKASZ
3. FORDULÓ
FERENCVÁROSI TC–NICE (francia) 1–0 (1–0)
Budapest, Groupama Aréna, 18 371 néző. Vezette: Taszosz Szidiropulosz (Polikronisz Kosztarasz, Lazarosz Dimitriadisz) – görögök
FTC: Dibusz – Makreckis, Gartenmann, I. Cissé, Civic (Ben Romdan, 74.) – Abu Fani (Botka, 90+6.), Rommens – A. Traoré, Kady (Maiga, 73.), Zachariassen (C. Ramírez, 74.) – Varga B. (Saldanha, 80.). Vezetőedző: Pascal Jansen
NICE: Bulka – A. Mendy (Buanani, 74.), Bombito, Abdelmonem – J. Clauss, Buadui, Rosario, Louchet (Abdi, 64.) – S. Diop (Boga, a szünetben), Laborde (Moukoko, 64.), Guessand (Cho, 64.). Vezetőedző: Franck Haise
Gólszerző: Bombito (15. – öngól)
Kiállítva: Rosario (84.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik