Nagy Zsolt: Jött olyan üzenet is, hogy többet ne vegyem fel a válogatott mezt

Vágólapra másolva!
2024.10.25. 12:16
Nagy Zsolt a lovasberényi futballpálya hazai kispadján (Fotó: Török Attila)
Minden a lovasberényi futballpályán kezdődött? Nem véletlen, hogy Nagy Zsolttal itt találkoztunk a Képes Sportba készült interjúnk felvételén. „Kis falusi gyerek vagyok, nem viselkedem másképp, mert válogatott vagyok” – mondta, és videónkban erről tanúbizonyságot is tesz.

Nagy Zsoltnak Lovasberény falusi futballpályáról hosszú út vezetett addig, míg a magyar válogatott színeiben gólt lőtt az angoloknak a Wembleyben. Karrierjét hullámvölgyek tarkították, de bármilyen mély gödörbe is került, mindig kimászott onnan. Abból is, amikor a 2019-es Wales elleni Eb-selejtező után a szurkolóktól nem éppen kedves üzeneteket kapott.

Jött olyan üzenet is, hogy többet ne vegyem fel a válogatott mezt, ez elég mélyen érintett. Szerencsére azóta ez a tendencia megfordult, s bár azok, akik akkor negatív dolgokat írtak, nem jelentkeztek azóta. Örülök neki, hogy szeretnek, és ha azzal örömet tudok szerezni a szurkolóknak, hogy odaállok velük egy képre, akkor azt szívesen megteszem” – mondta a Puskás Akadémia 31 éves labdarúgója.

Videónkból az is kiderül, hogyan segítette a karrierjét Orbán Viktor, illetve milyennek látja az édesanyja, mióta ismét balszélsőként rúgja a gólokat. Továbbá arról is beszél, hogy hobbi férfi fodrászként kinek készített már frizurát a válogatottban.

A Nagy Zsolttal készült, két oldalas Képes Sport interjúnk a Nemzeti Sport szombati számában lesz olvasható. Többek között részletesen beszélt a karrierje csúcs- és mélypontjairól, elmondta, miképp élte meg, hogy Marco Rossi nem vitte ki a 2020-as Eb-re, s mit jelentett számára, hogy a 2024-es ott lehetett. Valamint azt is elárulta, mennyit gondol arra, hogy 2026-ban akár a világbajnokságon is pályára léphet, ha kijut a magyar válogatott.
 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik