Alonso szerint Schumi a legsportszerűtlenebb

Vágólapra másolva!
2006.09.12. 14:30
Címkék
Úgy tűnik, hogy az összetettben címvédő, s idén három futammal a befejezés előtt 2 ponttal vezető Fernando Alonso elveszítette hidegvérét, legalábbis erre utal, hogy élesen megtámadta a visszavonulását vasárnap bejelentő, s rengeteg sportági csúcsot tartó Michael Schumachert. A Renault spanyol pilótája szerint a Ferrari hétszeres világbajnoka az F-1 történetének legsportszerűtlenebb versenyzője.

"Schumacher minden idők leggyakrabban büntetett és legsportszerűtlenebb pilótája. Hozzá képest még a világbajnoki döntőn Marco Materazzit lefejelő Zinedine Zidane is elegánsabban fejezte be pályafutását" - mondta a spanyol sztár. – Persze ez még nem jelenti azt, hogy nem ő volt a legjobb versenyző. Nagy dicsőséget és élvezetet jelentett az ellene folytatott csatározás.”

Alonso a nyár közepén még megnyugtató, 25 ponttal előzte meg német vetélytársát, de a monzai futam óta már ellenfele számít az idei sorozat első számú esélyesének. Valószínű, hogy ez viseli meg, hiszen a vádaskodások mellett a Renault klasszisát az utóbbi időben kétszer is meg kellett büntetni, igaz a második határozatot máig vitatja ő és csapata.

Szavazás

Ki lesz a Formula–1 világbajnoka 2006-ban?

Írja be az itt látható számot!

„Az is megfordult a fejemben, hogy visszalépek a monzai versenytől, de ezt a gondolatot el is felejtettem, amint fejemre húztam a bukósisakot. Sajnos a műszaki hiba miatt kiestem, pedig biztos voltam abban, hogy pontszerző leszek, az élbolyban végzek, bárhonnan is kell rajtolnom. Most már nem tehetek semmit, de én a következő futamokon én leszek a jobb. Az nevet igazán, aki a végén nevet” – jelentette ki Alonso.

A spanyol versenyző csapatfőnöke, Flavio Briatore azt állította, hogy a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) folyamatosan Michael Schumachert segíti döntéseivel. Az olasz szakember azóta visszavonta kijelentését, de védence azért reagált a tartalmára.

„Nem értek egyet Flavioval abban, hogy a bajnoki címet Schumachernek adták. De az biztos, hogy sok döntést hoznak egy bizonyos pilóta ellen egy másik érdekében."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik