Todt: Kimi nem pótolhatja a szívemben Michaelt!

Vágólapra másolva!
2006.09.12. 10:33
Címkék
Jean Todt, a Ferrari csapatfőnöke még nem dolgozta fel lelkileg Michael Schumacher év végi visszavonulását, legalábbis erre utal, hogy szívében már senki sem foglalhatja el a Ferrari hétszeres világbajnokának a helyét. A német zseni helyére a „nehéz embernek” tartott Kimi Räikkönen érkezik.
Az utolsó közös ünneplés Monzában
Reuters
Az utolsó közös ünneplés Monzában
Az utolsó közös ünneplés Monzában
Reuters
Az utolsó közös ünneplés Monzában

Szavazás

Ön szerint mikor nyeri meg a világbajnoki címet Räikkönen a Ferrarival

Írja be az itt látható számot!
„Igazán különleges volt a kapcsolatom Michaellel. Ettől nagyban különbözött az amúgy remek viszonyom Felipe Massával, s biztos, hogy Kimivel is más lesz a helyzet. Remélem, hogy vele szintén megfelelő kapcsolatom lesz, de Michael pótolhatatlan lesz a szívemben! Nagyszerű dolog, hogy emberek különböző személyiségűek, hiszen így más és más dolog miatt kedvelhetjük őket. Nem úgy mint az autóknál, ahol nagyjából mindig ugyanazt kaphatjuk…”– mondta Jean Todt.

A francia csapatfőnök elképesztően sikeres csapattá formálta – elsősorban Michael Schumacher és Ross Brawn technikai igazgató segítségével - a kilencvenes évek közepén „csak” legendás csapatként emlegetett, de nem igazán eredményes Ferrarit. A maranellóiak az évtized végén folytatták több évtizedes diadalmenetüket, a vetélytársak csak rövid ideig tudták megszorítani őket, mígnem tavaly a Renault (Fernando Alonso) és a McLaren-Mercedes (Kimi Räikkönen) is a Ferrari és Michael Schumacher elé került. Idén viszont a német legenda vív ádáz csatát a spanyol címvédővel. Három futammal a befejezés előtt 2 ponttal vezet az oviedói születésű csillag.

Szavazás

Ön szerint mikor nyeri meg a világbajnoki címet Räikkönen a Ferrarival

Írja be az itt látható számot!
Jövőre éppen a finn klasszisnak kell pótolnia a visszavonulását a vasárnapi monzai diadal után bejelentő Michael Schumachert, s Jean Todt elárulta, szó sem volt előszerződésről az érintett felek között.

„Mi sohasem kötöttünk előszerződéseket, csak végleges megállapodásokról beszélhetünk. Így volt ez most is. Így gyakran mosolyogtam, amikor azokat a pletykákat olvastam, hogy Kiminek előszerződése van már a Ferrarival…Mindenesetre Kimit nagyon erős és tehetséges versenyzőnek tartjuk. Emberként is kedvelem őt, s tudom, hogy sok évre kötelezte el magát a Ferrarihoz” – szögezte le a Ferrari csapatfőnöke.

Jean Todt elárulta: Kimi Räikkönen egyedüli jelöltje volt a csapatnak.

„Amikor döntenünk kellett, akkor körülnéztünk a szóba jöhető és megszerezhető, tapasztalt versenyzők között. Ez persze egy picit sportszerűtlen, hiszen nem adtunk esélyt a most berobbanó fiataloknak. Igazából a három leggyorsabb versenyzőnek volt esélye, de mint tudják, egyikük már eddig is nálunk volt. A legesélyesebbnek tartott pedig mostantól lesz a miénk. Szerencsére könnyű tárgyalások voltak, mert Kimi a Ferrarihoz akart jönni, mi pedig őt akartuk leginkább” – jelentette ki Jean Todt.

A francia csapatfőnök szerint Räikkönennek nem lesz könnyű dolga, ha meg akarja közelíteni Michael Schumacher sikersorozatát, de a csapat támogatásáról biztosítja.

„Mindent segítségre számíthat tőlünk. A legjobb autót és támogatást akarjuk Kiminek adni! – zárta mondandóját Jean Todt, aki még nem döntött arról, meddig marad a maranellói csapatnál.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik