Formula–1: Szuzuka 2008-ban szeretne visszakerülni a naptárba

Vágólapra másolva!
2006.09.21. 11:28
Címkék
A szuzukai Formula–1-es versenypálya képviselői bejelentették: mindent megtesznek azért, hogy 2008-ban már újra a Honsu szigetének déli részén fekvő komplexum adhasson otthont a Japán Nagydíjnak. A szuzukaiak szerdán kapták meg a nemzetközi szövetség elutasító válaszát a jövő évre vonatkozóan; 2007-ben Fudzsiban rendezik meg a futamot.

„Tegnap (szerdán) tájékoztattak bennünket a Formula–1-es döntéshozók. Természetesen rendkívüli módon sajnáljuk” – mondta a Reuters hírügynökségnek Szugaja Jaszuo, a pálya PR-vezetője.

„Ennek ellenére folytatjuk a tárgyalásokat annak érdekében, hogy 2008-tól ismét benne lehessünk a versenynaptárban” – tette hozzá.

A Honda házi versenypályájának számító Szuzukában az idén október 8-án rendezik meg a Japán Nagydíjat, jövőre viszont a Toyota tulajdonában lévő Fudzsi Speedway ad otthont a viadalnak.

Szuzukában azt remélték, hogy Japán jövőre két versenyt is rendezhet, ezért is fordultak a nemzetközi szövetséghez (FIA). Erre most nemet mondtak a döntéshozók, azonban 2008-tól erre még van esély.

Japán 1994-ben és 1995-ben két versenyt rendezett, abban a két esztendőben Aidában tartották meg a Csendes-óceáni Nagydíjat, Szuzukában pedig a Japán Nagydíjat.

Fudzsiban viszont az első Japán Nagydíjat bonyolították le 1976-ban, de 1977-ben egy baleset következményeképp a pálya mentén két ember meghalt, és a versenyt utána tíz évig meg sem rendezték.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik