Az újonnan bekapcsolódó országok miatt nőhet a futamok száma

Vágólapra másolva!
2007.05.20. 22:27
Címkék
Ázsia egyre nagyobb szerephez jut a Formula–1-es versenyek során, ezt bizonyítja, hogy Malajzia, Kína, Bahrein és Törökország is bekapcsolódott már a sorozatba, eközben viszont az európai futamok száma ebben az évben tizenegyről nyolcra csökkent. Mindezzel azonban nem áll meg a száguldó cirkusz keleti terjeszkedése, hiszen 2008-ban Szingapúr, 2009-ben pedig Abu-Dzabi is otthont ad F1-es versenynek. Arról is szó van, hogy a későbbiekben India és Dél-Korea is rendezhet futamot.
Idősíkok és kultúrák egészen furcsa találkozása Bahreinben
Reuters
Idősíkok és kultúrák egészen furcsa találkozása Bahreinben
Idősíkok és kultúrák egészen furcsa találkozása Bahreinben
Reuters
Idősíkok és kultúrák egészen furcsa találkozása Bahreinben

Az új helyszínek beiktatása persze nem megy, nem is mehet zökkenőmentesen. A kérdés ugyanis az: több futamot rendezzenek egy évben, vagy pedig a jelenlegiek közül töröljenek néhányat.

Utóbbira már ebben az évben is akadt példa, hiszen Olaszország a San Marinói, míg Németország az Európai Nagydíjat veszítette el.

Jelenleg az biztosnak tűnik, hogy Monaco, Németország, Nagy-Britannia, Belgium, Olaszország és Magyarország egy-egy, míg Spanyolország két futamot rendez a jövőben.

A Hungaroringnek 2011-ig szól a szerződése, és a Magyar Nagydíj valószínűleg csak Moszkva bekapcsolódásával kerülhet veszélybe.

Bernie Ecclestone továbbra is régiókban gondolkodik, vagyis abban, hogy a kontinensek mindegyik rendezzen Forma 1-es futamot a jövőben.

Így azonban végképp megnőhet a futamok száma, és ez - figyelembe véve az év közbeni teszteléseket is - igencsak megterhelő lehet az istállók számára.

A Formula 1 jövőjéről szóló cikket teljes terjedelmében elolvashatják a Nemzeti Sport hétfői számában.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik