Szerepcsere: most a McLaren-Mercedes vádolja az olasz hatóságokat

Vágólapra másolva!
2007.09.09. 13:26
A Formula-1-es kémügyben erősen érintett McLaren-Mercedes azzal vádolja az olasz hatóságokat, hogy különböző döntéseikkel akarják megzavarni a csapat felkészülését a 14 órakor kezdődő Olasz Naagydíjra. A wokingi istálló vasárnap hivatalos közleményben tiltakozott a sportszerűtlen eljárással szemben.
A McLaren-csapat hivatalos közleményben tiltakozott
Reuters
A McLaren-csapat hivatalos közleményben tiltakozott
A McLaren-csapat hivatalos közleményben tiltakozott
Reuters
A McLaren-csapat hivatalos közleményben tiltakozott

A botrányos ügy legújabb fejleményének előzménye, hogy a modenai ügyészség szombaton hozta nyilvánosságra, hogy nyomozást indított Ron Dennis csapatfőnök és további munkatársak ellen.

„Erősen hiszünk abban, hogy szükségtelenül időzítették a bejelentést az időmérő edzés előtti órákra. Ezzel csak megzavarták a felkészülésünket a fontos kvalifikációra és a motorsport Világtanács csütörtöki meghallgatására. A McLaren biztos abban, hogy be tudja bizonyítani ártatlanságát” – áll a hivatalos tiltakozásban.

A BBC arról számolt be, hogy szombaton ügyészségi nyomozók keresték fel a csapat monzai főhadiszállását.

A kémügy a napokban vett fordulatot, amikor a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) ismét első fokra helyezte a „nyomozást”. Így csütörtökön a fellebbviteli testület helyett ismét a motorsport Világtanács hallgatja meg a McLarent, az ülésen a többi csapat is részt vehet.

Péntekre az is kiderült, hogy a kétszeres világbajnok Fernando Alonso és a tesztpilótaként alkalmazott Pedro de la Rosa e-mail váltása vált gyanússá az FIA-nak. Ezért Max Mosley, a nemzetközi szövetség elnöke együttműködésre szólította fel a két versenyzőt, valamint a szintén a McLarennél szereplő Lewis Hamiltont.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik