Massa szerint teljes értékű a konstruktőrök között nyert vb-cím

Vágólapra másolva!
2007.09.26. 11:12
Címkék
Felipe Massa úgy érzi, a McLaren-Mercedes kizárása ellenére a Ferrari teljes értékű világbajnoki címet nyert a Formula-1-es konstuktőrök idei sorozatában. A brazil klasszis úgy véli, nem kell hibáztatni a maranellóiakat azért, mert a riválissal ellentétben betartották a szabályokat.
A Ferrari keményen dolgozott a sikerért
Reuters
A Ferrari keményen dolgozott a sikerért
A Ferrari keményen dolgozott a sikerért
Reuters
A Ferrari keményen dolgozott a sikerért

„Az egész csapat megérdemelte a világbajnoki címet, mert egész évben fantasztikusan dolgozott. A Scuderia tagjaként annyit mondhatok, boldog vagyok az eredménnyel, még akkor is, ha más módon is nyerhettünk volna. A végeredmény azonban a világbajnoki cím” – írta Massa saját hivatalos internetes naplójában.

A Nemzetközi Automobil-szövetség szeptember 13-án törölte a McLaren-Mercedes idei pontjait a konstruktőrök versenyében, lévén bizonyítottnak találta a Ferrari titkos dokumentációjának birtoklását. A maranellóiak világbajnoki címe múlt pénteken vált véglegessé, amikor kiderült, a wokingiak nem fellebbeznek a büntetés ellen.

„Ha azért lettünk világbajnokok, mert valamelyik csapat nem tartotta be a szabályokat, akkor azt mondhatjuk, mi viszont követtük azokat és győztünk. A csapat a gyárban és a pályán is keményen harcolt, fantasztikus munkát végzett” – tette hozzá Massa.

A brazil pilóta úgy érzi, jól döntött a McLaren, amikor nem tiltakozott az FIA-nál.

„Valószínűleg rájöttek arra, nem lenne jó ötlet a fellebbezés. Más sportágra is jellemző, hogy büntetést kapsz, ha valami rosszat cselekszel. A mostani döntés korrektnek számít, hiszen nem tiltakoztak ellene. Persze nehezen tudnék válaszolni arra a kérdésre, hogy megfelelő büntetést kapott-e a McLaren, de legalább fizetnek a hibáért” – zárta mondandóját Felipe Massa.

ÍRÁSAINK A KÉMÜGYRŐL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik