Jean Todt biztos abban, hogy Kimi Räikkönen kitölti a szerződését

Vágólapra másolva!
2008.01.04. 16:00
Jean Todt korábbi csapatfőnök biztos abban, hogy a 2007-es Formula-1-es világbajnokságot megnyerő Kimi Räikkönen kitölti 2009-ig szóló szerződését a Ferrarinál, nem fejezi be idő előtt a pályafutását. A francia szakember úgy véli, a finn versenyző tökéletesen elkötelezte magát a maranellói istállóhoz és jól is érzi magát mostani munkaadójánál.
Räikkönen személyisége jobban passzolt a Ferrarihoz, mint Alonsóé
Reuters
Räikkönen személyisége jobban passzolt a Ferrarihoz, mint Alonsóé
Räikkönen személyisége jobban passzolt a Ferrarihoz, mint Alonsóé
Reuters
Räikkönen személyisége jobban passzolt a Ferrarihoz, mint Alonsóé

A nemzetközi sajtó egy része már arról cikkezett, hogy Räikkönen a vártnál jóval korábban elhagyja a száguldó cirkuszt, lévén elismerte, nem az F1-ben akar megöregedni.

„Räikkönen tökéletesen elégedett a Ferrari-élettel. Meggyőződésem, amennyire ez lehetséges, hogy Kimi boldog a Ferrarinál” – jelentette ki Jean Todt.

Kimi Räikkönent korábban sokan bírálták életmódja és nem megfelelő F1-es elkötelezettsége miatt, de a Ferrari CEO-ja úgy véli, ez nem jelenthet gondot a közös munka során.

„Imádja az autóversenyzést! Mi is tudjuk, hogy néhány dolgot nem szeret, de ezek „elvégzésére” nem is kérjük őt. A versenyzők is csak munkavállalók, de ők azok, akikre a legnagyobb nyomás nehezedik. Ha nem megfelelően végzik a feladatukat, akkor az a csapatra is befolyással bír. Jóval jelentősebb befolyással, mintha a recepciós végezné rosszul a munkáját” – érvelt Jean Todt.

A maranellóiak korábbi F1-es csapatfőnöke kiemelte: a pilóták megérdemlik, hogy a vezetők megkönnyítsék az életüket, azzal, hogy nem kérnek tőlük felesleges vagy teljesíthetetlen dolgokat.

„Azt is el kell mondanom: ha illedelmesen kértük meg valamire Kimit, akkor ő mindig teljesítette óhajunkat” – jegyezte meg a Ferrari vezérigazgatója.

Jean Todt végezetül újabb pozitívumot említett Kimi Räikönennről, akit versenyzői rangsorában picivel a kétszeres világbajnok Fernando Alonso elé sorolt. A francia szakember szerint a két klasszis jelleme közti különbség döntötte el, melyikük követheti Michael Schumachert a Ferrarinál.

„Kimi karaktere jobban passzol a Ferrarihoz, és már öt-hat éve a legjobbak közé tartozik. Nem is értettem azokat, akik csalódottan vették tudomásul eredményeit a legutóbbi szezon első felében. Persze nem válaszolhatok arra a kérdésre, hogy ki a jobb versenyző, Kimi vagy Alonso? Mindketten kiváló pilóták, csak az autójuk tesz különbséget” – zárta mondandóját Jean Todt.

A Ferrari egyébként mozgalmas napok elé néz: vasárnap lesz az idei világbajnokságra tervezett autó hivatalos bemutatója, majd január 14-én Jerezben teszteli először az új konstrukciót.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik