Kimi Räikkönen: idén is a McLaren lesz a legnagyobb ellenfél

Vágólapra másolva!
2008.01.10. 15:39
A kétszeres világbajnok Fernando Alonso távozása ellenére idén ismét a McLaren-Mercedes lesz a tavaly két világbajnoki címet szerző Ferrari legnagyobb ellenfele a Formula-1-ben. Erről a 2007-es pontversenyben győztes Kimi Räikkönen beszélt a maranellóiak téli sporttáborában, Madonna Di Campiglióban.
Kimi Räikkönen ezúttal hódeszkán bizonyíthat
Reuters
Kimi Räikkönen ezúttal hódeszkán bizonyíthat
Kimi Räikkönen ezúttal hódeszkán bizonyíthat
Reuters
Kimi Räikkönen ezúttal hódeszkán bizonyíthat

A finn klasszis a wokingiak akkori kettősét, Lewis Hamilton és Alonsót is egy ponttal előzte, míg a konstruktőrök között kétség sem férhetett a Ferrari diadalához, lévén a McLarent kizárták a hírhedt kémügy miatt.

„Biztos, hogy a tavalyi évhez hasonlóan a McLaren ismét nagy harcra késztet bennünket. De meg kell várnunk az első két futamot, hogy valós képünk legyen az esélyekről” – kezdte nyilatkozatát Räikkönen a maranellóiak téli edzőtáborában tartott csütörtöki sajtótájékoztatón.

A finn klasszis a legutóbbi szezonban hat versenyt nyert meg és parádés hajrájának köszönhetően lépett a száguldó cirkusz trónjára. Egyik legnagyobb ellenfele az a Fernando Alonso volt, akivel éppen „elkerülték” egymást a McLarennél. A spanyol versenyző azonban mindössze egy szezon után elhagyta a wokingiakat és nagy kérdés, mire lesz képes régi-új csapatában.

„Minden attól függ, hogy milyen autót készít a Renault. Az biztos, hogy ő a lehető leggyorsabban megy majd a futamokon” – jegyezte meg Räikkönen.

Alonso utódját a Renault-tól menesztett Heikki Kovalainen személyében találta meg a McLaren, és ennek még a leendő vetélytárs (?) is örül.

„Biztos, hogy Kovalainen jól szerepel majd. Örülök annak, hogy ő került a csapathoz – jegyezte meg Räikkönen, majd kissé aggódva hozzátette: - Persze tavaly bonyolulttá tette a csapat életét, hogy mindkét versenyzője a világbajnoki címért harcolt”.

Kimi Räikkönen azt is elárulta, hogy milyen különbségek „feszülnek” egykori és jelenlegi munkaadója között.

„A legnagyobb különbség, hogy most egy olasz csapatban vagyok. Mindenki másként dolgozik. De az is biztos, hogy most boldog vagyok”.

Räikkönen márkatársa, Felipe Massa tavaly „csak” negyedik lett összetettben, de így is számos szép emlékekkel gazdagodott. Futamgyőzelmei mellett azzal is felejthetetlen pillanatokat szerzett szurkolóinak, hogy többször is nagy csatát vívott az ezüstérmes Lewis Hamiltonnal.

„Már első Formula-1-es évében rendkívül gyors volt. A mai napig nem tudom, hogy a megszerzett tapasztalatai után mi is történt vele az utolsó két futamon. Rossz érzés lehetett, hogy így fejezett be egy felejthetetlen szezont” – jegyezte meg a brazil pilóta.

A Ferrari vasárnap mutatta be idei konstrukcióját és azóta Kimi Räikkönen már pályára is „lépett” az autóval. Az elmúlt napokban azonban a maranellói csapat tagjai a hagyományos téli sport-táborban készülnek a szezonkezdésre.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik