Michael Schumacher örömmel segít, nem zárja ki az F2008 próbáját

Vágólapra másolva!
2008.01.11. 21:44
A Formula-1 legsikeresebb versenyzőjének számító Michael Schumachert örömmel tölti el jelenlegi „pozíciója”, szívesen segít a Ferrarinak és azt sem zárja ki, hogy a pályán próbálja ki az idei konstrukciót, az F2008-at. A német sportember az elmúlt hónapokban technikai konzultánsként dolgozott a maranellóaik sikeréért és ez a jövőben sem változik.
Michael Schumacher örömmel segít a maranellói csapatnak
Michael Schumacher örömmel segít a maranellói csapatnak
Michael Schumacher örömmel segít a maranellói csapatnak
Michael Schumacher örömmel segít a maranellói csapatnak

„Folyamatosan segítek az utcai autók fejlesztésében és a Formula-1-es csapatnál is tevékenykedem. Sok tanácsot adtam Kimi Räikkönennek, aki tavaly került a csapathoz. Mindkét feladatkör örömöt okoz számomra” – jelentette ki Michael Schumacher.

A száguldó cirkusz hétszeres világbajnok legendája a 2006-os szezon végén fejezte be sikerekben gazdag pályafutását és sokan azt gondolták, előbb-utóbb csapatfőnök lesz. Jean Todt, a Ferrari vezérigazgatója éveken át vezette ily módon az istállót és azt gondolta, Michael Schumacher lenne a megfelelő utód. A német klasszis azonban nem fogadta el a „felkérést”.

Pedig Michael Schumacher folyamatosan kapcsolatban áll a csapattal, részt vesz a technikai eligazításokon és ki is fejti véleményét. Az elmúlt hónapokban többször is tesztelte az F1-es autót, és elképzelhető, hamarosan ismét megmutatja tudását.

„Már láttam az F2008-at, lenyűgöző benyomást keltett. Van esély arra, hogy kipróbáljam, kléznél vagyok, ezt a Ferrari is tudja. De pontos tervet még nem dolgoztunk ki” – mondta a legendás autóversenyző.

Michael Schumacher tavaly számos futamon megjelent, és várható, hogy idén is feltűnik a Ferrari környékén.

„Néhány európai versenyen biztosan ott leszek. Ott leszek, amikor elkezdődik a szezon európai része” – jegyezte meg a maranellóaik korábbi klasszisa.

Persze a német sportember azokan a viadalok is megtekinti, amelyekre nem utazik el, bár elmondása szerint a televíziós közvetítés nem köti le annyira.

„Persze szórakoztató, csak jóval kevesebb az izgalom…”

A tavaly duplázó Ferrari vasárnap mutatta be idei autóját, majd a fioranói tesztelés után a hagyományos téli sport-táborral folytatódott a felkészülés az 59. Formula-1-es világbajnokságra.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik