Räikkönen: a Ferrari mindent megtett a sikerért, erős a csomagja

Vágólapra másolva!
2008.02.29. 11:30
- A Ferrari minden tőle telhetőt megtett, erős a csomagja, de nem tudhatja, hogy a többi csapat milyen sebességre lesz képes – mondta a címvédő Kimi Räikkönen, két héttel az 59. Formula-1-es világbajnokság rajtja előtt. A finn versenyző szerint jól sikerült a maranellóiak felkészülési, de a téli tesztek eredményei alapján még nem okvetlenül számít első számú esélyesnek.
Kimi Räikkönen reméli, az F2008 versenyképes lesz a szezonban
Reuters
Kimi Räikkönen reméli, az F2008 versenyképes lesz a szezonban
Kimi Räikkönen reméli, az F2008 versenyképes lesz a szezonban
Reuters
Kimi Räikkönen reméli, az F2008 versenyképes lesz a szezonban

„Csak a versenyen láthatjuk meg, mennyire lesznek gyorsak az ellenfeleink – mondta Räikkönen. – Mi nagyon boldogok vagyunk a télen elvégzett munka minőségével, Melburne-ben kiderül, ez mire lesz elég. Úgy gondolom, erős a csomagunk.”

A finn versenyző éveken át szolgálta a McLaren-Mercedest, kétszer végzett összetettben a második helyen. A 2006-os idény után került át Maranellóba, és óriási csata után világbajnok lett, egy ponttal előzte meg a wokingiak duóját, Lewis Hamiltont és Fernando Alonsót.

A Ferrari a március közepén kezdődő szezont megelőző teszteken meggyőző teljesítményt nyújtott, sokan úgy véli, csak Räikkönen vagy Felipe Massa lehet az idei világbajnok.

„Megbízható az autónk. Tavaly néhány kisebb dolog miatt akadt úgy, hogy balszerencse sújtotta a kocsinkat, de ez mindig előfordulhat” – jegyezte meg a finn pilóta.

Kimi Räikkönen szerint semmilyen kritika nem illetheti a Ferrari munkatársait, akik az elmúlt hónapokban hatalmas intenzitással dolgoztak az idei sikerekért.

„Mindent megtettünk, amit lehetett. Jó, hogy hamarosan ismét versenyezhetünk. Melbourne-ben kiderül, ki a gyors és ki nem. A teszteredmények alapján még nem állapíthatjuk meg az erőviszonyokat, de az időeredmények elég szorosak. Előfordult, hogy egyik nap valaki nagyon gyors, majd a következő edzésen egy másik srác remekelt. Még néhány hetet várnunk kell, de az időmérőn már megismerhetjük a tényeket” – fejtegetette a címvédő.

A szakértők idén is Ferrari-McLaren párharcot várnak, Räikkönen is közéjük tartozik.

„Biztos, hogy nagyon erősek, de igazából a futamokon tudhatjuk meg, mennyire versenyképesek” – jegyezte meg a wokingiak korábbi klasszisa.
A finn sztár azonban sietve hozzátette: a Ferrari idei autója mindenképpen jobb, mint a tavalyi konstrukció.

„Az F2008 minden téren erősebb. Sokat javult a hátsó része, úgy tűnik, remekül együttműködik az abroncsokkal és az autó többi részével is”.

Az 59. Formula-1-es világbajnokság a március 14-16-i Ausztrál Nagydíjjal indul Melbourne-ben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik