Kettős Ferrari-siker: Felipe Massa futamgyőzelemmel bizonyított

Vágólapra másolva!
2008.04.06. 15:33
Kettős Ferrari-győzelmet hozott a Bahreini Nagydíj, a formula-1-es világbajnokság harmadik futama. Az élen az első két versenyen csalódást okozó brazil Felipe Massa végzet, míg a második csapattársa, a finn Kimi Räikkönen lett. A dobogó harmadik fokára a pályafutása során először az első rajtkockából rajtoló Robert Kubica állhatott. Az egyéni pontversenyben Räikkönen, míg a konstruktőröknél a BMW vette át a vezetést. Lewis Hamilton a tizenharmadik lett.

Robert Kubica a szombati időmérőn megtörte Felipe Massa egyeduralmát. A lengyel pilóta ezzel hazája, valamint Kelet-Európa első pole pozícióját szerezte. A rajtelsőséggel azonban nem sok mindent tudott kezdeni a BMW pilótája.

A rajtot Felipe Massa kapta el a legjobban, aki még az első kanyar bevétele előtt megelőzte Kubicát. Úgy tűnt az ötödik helyről a futamnak nekivágó Heikki Kovalainen szenzációsan kapta el a rajtot, ám később kiderült nem ő volt hihetetlen gyors, hanem csapattársa Lewis Hamilton ragadt be – de nagyon.

Az első kör végén Massa, Kubica, Kimi Räikkönen, Kovalainen, Jarno Trulli, Nick Heidfeld volt a sorrend, igaz nem sokáig. Előbb a BMW német pilótája jött fel az ötödik helyre, majd Räikkönen előzte meg a Kubicát. Eközben Hamilton a középmezőnyben haladt.

A brit pilóta azonban itt is magára tudta irányítani a figyelmet, ugyanis teljesen ártalmatlan helyzetben hátulról nekihajtott egykori csapattársának, a kétszeres világbajnok Fernando Alonsónak.

A következő körökben nem sok minden történt. Elöl beálltak az autók, és a csapatok, változatlan sorrendben köröztek Szahírban.

Aztán megpezsdült az élet, igaz továbbra sem a mezőny elején zajlottak az események. David Coulthard és Jenson Button akart ugyanott bevenni egy kanyart, a bökkenő csak az volt, hogy egyszerre.

Jöttek a kerékcserék. Először Kubica tankolta meg autóját, így az az elmélet is hibásnak látszott, hogy a lengyel autója nehezebb volt a rajtnál, ezért ment el mellette a két Ferrari. Az elmúlt két futamot látva ki lehet jelenteni: valami miatt nagyon jól tudják elkapni az indulás pillanatát a vörös autók, és a pilótáik.

Szóval a kerékcserék alakalmával semmi sem változott. Szép csendesen elcsordogált a futam a végéig, amelynek végén az utóbbi napokban sokat kritizált Massát intette le elsőként a kockás zászló.

A második a brazil csapattársa, a világbajnoki címvédő Räikkönen, míg a harmadik Kubica lett. Hamilton a tizennegyedik helyen fejezte be a Bahreini Nagydíjat.

BAHREINI NAGYDÍJ

VÉGEREDMÉNY:
1. Massa Ferrari 1.31:06.970
2. Räikkönen Ferrari + 3.339
3. Kubica BMW Sauber + 4.998
4. Heidfeld BMW Sauber + 8.409
5. Kovalainen McLaren-Mercedes + 26.789
6. Trulli Toyota + 41.314
7. Webber Red Bull-Renault + 45.473
8. Rosberg Williams-Toyota + 55.889
9. Glock Toyota + 1:09.500
10. Alonso Renault +1:17.181
11. Barrichello Honda + 1:17.862
12. Fisichella Force India-Ferrari + 1 kör
13. Hamilton McLaren-Mercedes + 1 kör
14. Nakadzsima Williams-Toyota + 1 kör
15. Bourdais Toro Rosso-Ferrari + 1 kör
16. Davidson Super Aguri-Honda + 1 kör
17. Sato Super Aguri-Honda + 1 kör
18. Coulthard Red Bull-Renault + 1 kör
19. Sutil Force India-Ferrari + 2 kör

NEM ÉRTEK CÉLBA:
Piquet Renault 42. körben feladta
Button Honda 20
Vettel Toro Rosso-Ferrari 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik