Lewis Hamilton sorozatban harmadik győzelmére hajt a Hungaroringen

Vágólapra másolva!
2008.07.31. 11:06
Címkék
Vasárnap kerül megrendezésre a 23. Magyar Nagydíj, amely a Formula–1-es gyorsasági világbajnokság 11. futama. Az előző két versenyen a pontversenyt jelenleg vezető Lewis Hamilton győzött, és ha Mogyoródon is ő találkozik először a kockás zászlóval, úgy két év után láthatunk újra valakit egymás után harmadszor a dobogó legfelső fokán.
Hamilton (középen)  tavaly örülhetett először a Hungaroringen
Fotó: Mirkó István (archív)
Hamilton (középen) tavaly örülhetett először a Hungaroringen
Hamilton (középen)  tavaly örülhetett először a Hungaroringen
Fotó: Mirkó István (archív)
Hamilton (középen) tavaly örülhetett először a Hungaroringen

Szavazás

Ön szerint ki nyeri meg 2008-ban a Formula-1-es világbajnokságot?

Szavazatok száma: 3323

Kimi Räikkönen
47 % (1547)
Felipe Massa
19 % (631)
Lewis Hamilton
29 % (970)
Heikki Kovalainen
1 % (28)
Robert Kubica
4 % (121)
Nick Heidfeld
1 % (26)
Legutóbb a sportág legnagyobb alakja, Michael Schumacher volt ilyenre képes – ő még a 2006-os idényben húzott be három futamot egymás után, amikor az amerikai, a francia és a német futamon is győzni tudott. Az USA Nagydíja előtt egyébként Fernando Alonso négyszer tudott győzni egymás után.

Hamilton jelenleg négy ponttal vezeti a pontversenyt Felipe Massa előtt, és győzelmével egész biztos növelhetné a különbséget, mielőtt kitörne a háromhetes nyári szünet. Hamilton azonban az elmúlt két versenyen mutatott meggyőző produkciója ellenére is rendkívül óvatosan nyilatkozott.

„Nem szeretnék tippelni, most sem teszem. Az előző két versenyen valóban nagyon erősek voltunk, de ha visszaemlékszünk, az előtte lévő két futamon azért bőven voltak problémáink” – mondta Lewis Hamilton.

Mindenestre az elmúlt két év magyar versenyei alapján megértjük, hogy Hamilton nem szeretne jósolni a futam végeredményére, hiszen – főleg 2006-ban – igencsak kaotikusra sikeredett a Magyar Nagydíj.

Két éve, a futam történelme során először esett az eső a pályán a verseny idején, és ez alaposan összekuszálta a szálakat, és végül a 14. helyről rajtoló Jenson Button győzött – ezzel megdöntve Nigel Mansell csúcsát, aki 1989-ben a 12. helyről vágott neki a versenynek és győzött végül.

Szóval Lewis Hamilton zsinórban harmadik futamát nyerheti meg, és ezzel meg is védené a tavaly megszerzett elsőségét a Magyar Nagydíjon. Nem mellesleg megjegyeznénk: aki minimum kétszer tudott nyerni a Hungaroringen, világbajnok is lett később – vagy már világbajnokként tette ezt meg.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik