A világbajnok Talmácsi Gábor ezúttal vendég volt a Hungaroringen

Vágólapra másolva!
2008.08.01. 15:25
Talmácsi Gábor éveken keresztül úgy jött a Hungaroringre, mintha a második otthona lenne, s bár az utóbbi időben már többet száguld külföldön, mint itthon, a mogyoródi Formula–1-es pályára bizonyosan még most is kitalálna csukott szemmel.
Talmácsi szívesen vezetne egy Ferrarit
Fotó: archív
Talmácsi szívesen vezetne egy Ferrarit
Talmácsi szívesen vezetne egy Ferrarit
Fotó: archív
Talmácsi szívesen vezetne egy Ferrarit

A Magyar Nagydíj pénteki edzésnapjára az édesapjával érkezett – a paddock területre, vagyis a boxutca mögötti részre spanyol csapatától, az Aspartól kapta a meghívót.

„Jól állna nekem egy ilyen Ferrari, nem?” – viccelődött a nyolcadliteres kategória világbajnoka, aki abból a szempontból komolyan gondolta a dolgot, hogy utóbb bevallotta: szívesen kipróbálna egy ilyen versenygépet.

A pályán közben száguldoztak a villámgyors autók, úgyhogy Talma módosította az álláspontját: azt mondta, végül is bármelyikbe beleülne.

Nem ritka egyébként, hogy motorosok átruccannak a száguldó cirkuszba (elég csak Valentino Rossira gondolni, aki már többször tesztelte a Ferrarit); s általában nem is mennek rosszul. Ennek az oka is megvan.

„Talán nincs bennünk félelem – mondta Talmácsi. – Mert egy autóban ugyan mi történhet? Legfeljebb megpördül, vagy nekicsapódik a gumifalnak, de a kasztni akkor is megvéd, míg motorral ugyanez sokkal veszélyesebb… Egyébként ugyanúgy íveken közlekedünk, mint az autósok, és ugyanúgy a határokat keressük. Ebben hasonlítunk.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik