Hamilton és Kovalainen: a McLaren kibérelte az első sort

Vágólapra másolva!
2008.08.02. 15:24
Címkék
Már a délelőtti szabadedzésen – amikor Lewis Hamilton diadalmaskodott – rendkívül meleg volt, és a hőmérséklet csak tovább nőtt az időmérő kezdetére: a levegő 30, az aszfalt 43 Celsius-fokos volt, amikor Sebastian Vettel megnyitotta az első húsz percet. Bár a Toro Rosso németje sem szerepelt rosszul, az igazi meglepetést honfitársa, a toyotás Timo Glock szállította – meg a világbajnoki címvédő Räikkönen... A tréninget végül a két McLaren nyerte meg: Lewis Hamilton pályája tizedik rajtelsőségét érte el, míg a második kockából Heikki Kovalainen rajtolhat majd holnap.
Hamilton volt a leggyorsabb a végén
Fotó: Reuters
Hamilton volt a leggyorsabb a végén
Hamilton volt a leggyorsabb a végén
Fotó: Reuters
Hamilton volt a leggyorsabb a végén

A „nagyok” közül elsőként Kovalainen futott mért kört, majd jött Hamilton és az élre ugrott (1:19.376) – miközben a Ferrarik a harmadik-negyedik helyen küzdöttek.

A szinte hazai pályán versenyző Robert Kubica az utolsók között teljesítette az első gyors körét, amely nem volt meggyőző, míg a kétszeres világbajnok Fernando Alonso egy jónak ígérkező időt szúrt el, amikor a célegyenesre fordulva leszaladt a pályáról.

Három perccel az első szakasz vége előtt a két Williams még kieső helyen állt, és ugyan a két BMW bent volt az első tizenötben, korántsem érezhette magát biztonságban a bajor gyár pilótapárosa – főleg Nick Heidfeld, aki épp a 15. helyen állva kezdte a hajrát.

Miközben az élbolyban annyi változás történt, hogy Massa felugrott a második helyre, a nagy meglepetés Jenson Button révén született, amikor becsúszott 15.-ként a második szakasz mezőnyébe, kiejtve Heidfeldet. A német mellett Nakadzsima, Barrichello és a két Force India, azaz Fisichella és Sutil fejezte be mindössze 20 perc után.

Szavazás

Ön szerint ki nyeri meg a 2008-as Formula–1-es Magyar Nagydíjat?

Szavazatok száma: 4844

Lewis Hamilton
29 % (1415)
Kimi Räikkönen
46 % (2239)
Robert Kubica
6 % (298)
Felipe Massa
14 % (663)
Heikki Kovalainen
1 % (59)
Nick Heidfeld
1 % (43)
Más
3 % (127)
A vb-összetettben 5. helyen álló Heidfeld a kiesésével minden bizonnyal búcsút inthet eleve haovány világbajnoki álmainak, a 16. pozícióból rajtolva ugyanis nehéz lesz faragnia a Lewis Hamiltonnal szembeni 17 pontos hátrányából.

A második szakaszban az első perceket várakozással töltötték a csapatok, majd Timo Glock elsőre megfutotta a hétvége legjobbját: 1:19.246. A német ideje a hétvégét uraló Lewis Hamiltonon is kifogott, az angol bő két tizeddel volt lassabb.

A második fázis felénél aztán derült égből érkezett az addig nem sokat mutató Felipe Massa, aki 1:19.068 alatt tett meg egy kört a Ferrarijával. Ezzel a brazil három ezreddel megdöntötte a hétszeres világbajnok Michael Schumacher 2004-ben futott pályacsúcsát!

A kiesés elkerüléséért ezúttal is nagy harc zajlott: Vettel néhány másodpercig az első tízben érezhette magát, aztán Webber, majd Piquet is megelőzte – az utóbbi 13 ezredmásodperccel volt gyorsabb a németnél.

A balszerencsés Vettel mellett Jenson Button, David Coulthard, Sébastien Bourdais és a második szakaszban ki sem guruló Nico Rosberg esett ki.

Szavazás

Ön szerint ki nyeri meg 2008-ban a Formula-1-es világbajnokságot?

Szavazatok száma: 3323

Kimi Räikkönen
47 % (1547)
Felipe Massa
19 % (631)
Lewis Hamilton
29 % (970)
Heikki Kovalainen
1 % (28)
Robert Kubica
4 % (121)
Nick Heidfeld
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik