Räikkönen: Szeretek új pályákon versenyezni, várom a hétvégét

Vágólapra másolva!
2008.08.21. 18:14
Címkék
Az olimpia végéhez közeledve végre a Formula–1 rajongói is szurkolhatnak kedvenc sportolóiknak: a hétvégén ismét versenyeznek a száguldó cirkusz pilótái, következik az Európa Nagydíj – először Valenciában.
Räikkönen nagyon várja a valenciai versenyt
Fotó: Imago
Räikkönen nagyon várja a valenciai versenyt
Räikkönen nagyon várja a valenciai versenyt
Fotó: Imago
Räikkönen nagyon várja a valenciai versenyt

A Formula–1 versenyzői először küzdenek meg a világbajnoki pontokért a spanyolországi Valenciában. Az 5.4 kilométeres aszfaltcsíkot 2007 júliusában adták át, és kicsit több mint egy évvel később itt rendezik az Európa Nagydíjat.

HAMILTON ÉS A TOLVAJOK

A világbajnoki pontversenyben vezető Lewis Hamilton nem túl jó hangulatban készül az Európa Nagydíjra: a brit versenyzőt „kirámolták”. A McLaren pilótája Málagában volt a sokak által ismert barátnőjével, Nicole Scherzingerrel, ahol ellopták a táskáját. A tolvajok két csomagot lovasítottak meg, de menekülés közben az egyiket elejtették.
A pilóták nagy várakozásokkal készülnek az új pálya felavatására, a világbajnoki címvédő, Kimi Räikkönen talán mindenkinél izgatottabban várja a futamot.

„Eddig még csak fedélzeti kameráról láttam a valenciai aszfaltcsíkot, és úgy tűnik, hogy nagyon gyors pálya – mondta Räikkönen. – Mindig is szerettem új pályákon versenyezni, és általában gyorsan megismertem az adottságait. Már nagyon várom, hogy Valenciában versenyezzek.”

A finn pilóta úgy érzi, egyre jobb teljesítményt nyújt az utóbbi időben, és a szezon végén akár a címét is megvédheti.

„Ebben az idényben kiderült, hogy soha nem szabad feladni a küzdelmeket – mondta a Ferrari versenyzője. – Volt néhány futam, amikor bizonyos okok miatt nem ment jól versenyzés, de mégis tudtam szerezni néhány nagyon értékes pontot.”

„Úgy gondolom, hogy a szezon végéig nagyon szoros lesz a világbajnokság, de mindössze egy ponttal kell többet szereznem a többieknél az idény végére. Ez a fő célom, a többi csak részletkérdés” – árulta el Räikkönen azt, amit valószínűleg már mindenki sejtett.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik