Két góllal nyert odahaza a Topolya az ubiak ellen

Vágólapra másolva!
2024.10.06. 20:56
Fotó: Pócs Attila (FK TSC)
A szerb Szuperliga 11. fordulójában a Topolyai SC 2–0-ra megverte odahaza a Jedinsztvót.

SZERB SZUPERLIGA
11. FORDULÓ
Topolyai SC–Jedinsztvo 2–0 (0–0)
Topolya, TSC Aréna, 1000 néző. V: M. Sztefanovics
Topolya: V. Ilics – Radojevics (N. Petrovics, 72.), Krsztics (Radin, 73.), Capan, Bagnack – Miloszavljevics (Prestige Mboungou, 62.) – A. Csirkovics, Pejics (Sz. Jovanovics, 72.), Banjac, Milos Pantovics – Sz. Jovanovics (Sztanics, 52.). Vezetőedző: Jovan Damjanovics
Jedinsztvo: V. Jovanovics – Golubovics, Damjanics, Acsimovics, Doderovics – M. Mitrovics (Kwaku Denzell, 59.), U. Matics, Rakics (Pablo Ferreira, 78.) – Miladinovics (Runjajics, 77.), Jevtics (Zsordanija, 59.), Tomás Pérez (Arana, 76.). Vezetőedző: Szlaven Kovacsevics
Gólszerző: Prestige Mboungou (68.), Sztanics (74.)

Annak ellenére, hogy a tizenhatcsapatos szerb Szuperliga utolsó helyezettje, az ubi Jedinsztvo látogatott Topolyára, a Topolyai Sport Clubban mindenki tisztában volt azzal, hogy a vendégek ellen, akik az előző fordulóban a szabadkai Szpartakot győzték le, nem lesz könnyű begyűjteni a három pontot. Ez be is igazolódott, de végül a második félidőben lőtt két gólnak köszönhetően a TSC megszerezte a győzelmet, és egyre közelebb került az élcsoportban található együttesekhez.

Nem sok kellett, hogy egy vendéggóllal kezdődjön a találkozó, ugyanis Veljko Ilics kapus óriásit hibázott, s a csapattársai helyett Jevticshez passzolt, aki ballal a kapura csavart, de a labda centiméterekkel elkerülte a jobb kapufát. A 13. percben Pérez lőtt a topolyai kapuba, de a partjelző megvárta az akció végét, majd jelezte, hogy a csatát lesen kapta az átadást, így maradt a gólnélküli döntetlen.

Az első negyedóra után a TSC átvette a játék irányítását, s a 29. percben egy bal oldalról elvégzett szabadrúgást Alekszandar Csirkovics nem beadott, hanem kapura lőtt, de a labda a kapufa és a felső léc találkozásán csattant. A TSC-nek ez volt sorozatban a negyedik kapufája, ugyanis hármat csütörtökön is lőttek a Konferencialigában a kazah Asztana ellen, s azt a találkozót a topolyaiak 1–0-ra elveszítették. A 40. percben a mindössze húszéves Viktor Radojevics gondolt egyet, és harminc méterről a jobb felsőt célozta meg, de a labda egy kicsivel fölé szállt.

A második félidő egy Csirkovics-lövéssel indult, s a labda nem sokkal a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. A hazaiak a 69. percben szerezték meg a vezetést, amikor Levan Dzsordania elveszítette a labdát, s Mihajlo Banjac nem lőtt kapura, hanem az üresen álló Prestige-hez passzolt, akinek nem volt nehéz dolga, hogy az üres kapuba gurítsa a labdát. A gól után mindössze öt perc kellett a TSC-nek, hogy eldöntse a három pont sorsát: a bal oldali beívelést Banjac erőből lőtte vissza jobbról középre, s a félmagas labdát Petar Sztanics mellkassal juttatta a kapuba.

A TSC ezzel a győzelemmel a hetedik helyre tornázta fel magát: a topolyaiak tíz mérkőzésen 16 pontot gyűjtöttek, s már csak két pont választja el őket a negyedik helyen álló Csukaricskitől.

Az észak-bácskai együttes a válogatott mérkőzések miatti szünet után két hét múlva ismét saját közönsége előtt lép pályára: Jovan Damjanovics kiválasztottjai a kilencedik helyen álló, kragujevaci Radnicski 1923 együttesét fogadják a TSC Arénában. 2–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik