Lewis Hamilton: Készen állok a világbajnoki cím megszerzésére

Vágólapra másolva!
2008.10.09. 17:07
A Formula–1-es világbajnoki pontversenyben hét ponttal vezető Lewis Hamilton a hétvégi Japán Nagydíj előtt az autosport.com oldalán nyilatkozott a hátralévő három futammal kapcsolatban. A McLaren brit pilótája elmondta, hogy a tavalyi szezonhoz képest, amikor a hajrában bukta el a már-már megnyertnek hitt címet, sokkal érettebbnek, felkészültebbnek érzi magát a végső győzelemre.
Lewis Hamilton úgy érzi, ő és csapata készen áll a vb-cím megszerzésére
Fotó: Action Images
Lewis Hamilton úgy érzi, ő és csapata készen áll a vb-cím megszerzésére
Lewis Hamilton úgy érzi, ő és csapata készen áll a vb-cím megszerzésére
Fotó: Action Images
Lewis Hamilton úgy érzi, ő és csapata készen áll a vb-cím megszerzésére

Szavazás

Ki nyeri a 2008-as Formula–1-es világbajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Lewis Hamilton tavaly két futammal a világbajnokság vége előtt már 17 ponttal vezetett a pontversenyben Kimi Raikkönen előtt, de mivel a finn pilóta Kínában és Brazíliában is nyert, míg a brit mindössze egy 7. helyre volt képes az utolsó két futamon, így a Ferrari pilótája lett a világbajnok.

Hamilton az autosport.com oldalon közölt nyilatkozatában elmondta, idén ez nem fordulhat elő, mert sokkal érettebbnek érzi magát a világbajnokság megnyerésére, mint az elmúlt évben, amikor újoncként vett részt a „száguldó cirkuszban”.

„Az előző évben még túl fiatal voltam ahhoz, hogy világbajnok legyek, hiszen az volt az első szezonom – kezdte nyilatkozatát a 23 éves Hamilton. – Sajnos az utolsó két versenyen nem bírtam el a rám nehezedő nyomást.”

A brit versenyző hozzátette, hogy az elmúlt egy évben nagyon sok tapasztalattal gazdagodott, ezért úgy érzi, még egyszer nem fog úgy járni, mint az előző szezonban, és a hátralévő három versenyen képes lesz megtartani jelenlegi hétpontos előnyét

„Idén végig úgy éreztem, minden szempontból sokkal erősebb vagyok, mint 2007-ben, ezért képes vagyok világbajnoki címet nyerni magam, és a csapatom számára” – mondta Hamilton a hétvégi Japán Nagydíj helyszínén. A brit pilóta egyébként tavaly egy esős versenyen nyerni tudott Japánban.

FORMULA–1

A VILÁGBAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Hamilton (McLaren-Mercedes) 84
2. Massa (Ferrari) 77
3. Kubica (BMW Sauber) 64
4. Räikkönen (Ferrari) 57
5. Heidfeld (BMW Sauber) 56
6. Kovalainen (McLaren-Mercedes) 51
7. Alonso (Renault) 38
8. Vettel (Toro Rosso) 27
9. Trulli (Toyota) 26
10. Glock (Toyota) 20
11. Webber (Red Bull) 20
12. Rosberg (Williams) 17
13. Piquet (Renault) 13
14. Barrichello (Honda) 11
15. Nakadzsima (Williams) 9
16. Coulthard (Red Bull) 8
17. Bourdais (Toro Rosso) 4
18. Button (Honda) 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik