Massa nem érez nyomást, Hamiltont nem érdekli Alonso

Vágólapra másolva!
2008.10.16. 16:14
A hétvégén Kínában sorakoznak fel a rajtrácson a Formula–1-es pilóták, így természetesen már megérkeztek a távol-keleti országba, és a csütörtöki napot annak rendje és módja szerint elsősorban a sajtónak szentelték. Megszólalt többek között a vb-cím két nagy esélyese, Lewis Hamilton és Felipe Massa, valamint Kimi Räikkönen és Robert Kubica is.
Hamilton (jobbra) és Massa beszélget
Fotó: Action Images
Hamilton (jobbra) és Massa beszélget
Hamilton (jobbra) és Massa beszélget
Fotó: Action Images
Hamilton (jobbra) és Massa beszélget

Magyar idő szerint vasárnap reggel rendezik az 5. Kínai Nagydíjat, amely után minden bizonnyal sokkal okosabbak leszünk a világbajnoki pontversenyt illetően. A fogadkozás mindenesetre óriási a pilóták között.

Az összetettet vezető Lewis Hamilton tavaly kiesett a kínai versenyen, későn akart kiállni a boxba, és a bejáratnál a sóderágyba csúszott. Idén igyekszik elkerülni a buta hibát, és csak a versenyre akar koncentrálni, másra nem.

„Tanultam a tavalyi esetből, most már tudom, hogy el kell kerülnöm a sódert” – jelentette ki a brit, aki kitért tavalyi csapattársa, Fernando Alonso azon nyilatkozára is, mely szerint ő Felipe Massát támogatja a mclarenessel szemben.

nézz meg hamilton tavalyi kiesését



„Nem igazán érdekel, mit mond Alonso. Igyekszem a saját feladatomra koncentrálni, azaz minél több pontot szerezni a hétvégén. Hogy aztán mások mit csinálnak és mondanak, az már az ő dolguk” – hárított Hamilton.

A „mások” kategóriába tartozik a Ferrarijával öt ponttal Hamilton mögött álló Felipe Massa, aki például azon érzetét osztotta meg a sajtó képviselőivel, hogy a kiélezett helyzet ellenére sem érez magán nagyobb nyomást, mint máskor.

„A Ferrarinál versenyzem, ahol a nyomás állandó résztvevője a mindennapoknak, és nem attól függ, hogy éppen hányadik helyen állsz” – mondta Massa.

„Azt persze érzem, hogy most más helyzetben vagyok, de ez a fajta nyomás egész más, mint ami mondjuk az idény első két futama után volt rajtam, amikor egyetlen pontot sem szereztem” – emlékezett vissza a brazil, akinek célja a világbajnoki cím megszerzése.

Ezt pedig éppen csapattársától, az annak megvédésére már esélytelen Kimi Räikkönentől venné át. A finn azonban úgy tűnik, nem nyugszik bele, hogy miután matematikailag sem védheti meg a címét, inkább Massát kéne támogatnia...

„Remélem, lesz esélyem a győzelemre Kínában! Tudom, hogy a csapat mit vár el tőlem, tudom, hogy mindkét világbajnoki címet be akarja gyűjteni. Meglátjuk majd, mit hoz a verseny, ennek függvényében változhat az én viselkedésem is. Egyelőre viszont meg akarom nyerni a futamot!" – szögezte le a finn.

Persze ha azt nézzük, mit hozhat a futam, akkor mindképpen számolnunk kell Robert Kubicával, mert a BMW lengyelének még van esélye a világbajnoki cím elhódítására, igaz, a végső összetett siker valós sanszához egész sor váratlan eseménynek kéne történnie.

„Tizenkét pont a hátrányom Hamilton mögött, és azt gondolom, hodgy az előttem álló párosnak több a vesztenivalója, mint amennyit én nyerhetek. Persze jobb lenne gyorsabb autóban ülni, hogy versenyképesebb legyek, de a Formula–1-ben minden megtörténhet” – hangoztatta a lengyel, akivel maximálisan egyetérthetünk.

Az idei világbajnokság 17. versenyét magyar idő szerint vasárnap reggel fél kilenckor rendezik.

A VILÁGBAJNOKSÁG ÁLLÁSA

PILÓTÁK
1 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 84
2 Felipe Massa Ferrari 79
3 Robert Kubica BMW Sauber 72
4 Kimi Räikkönen Ferrari 63
5 Nick Heidfeld BMW Sauber 56
6 Heikki Kovalainen McLaren-Mercedes 51
7 Fernando Alonso Renault 48
8 Sebastian Vettel Toro Rosso-Ferrari 30
9 Jarno Trulli Toyota 30
10 Mark Webber Red Bull-Renault 21
11 Timo Glock Toyota 20
12 Nelsinho Piquet Renault 18
13 Nico Rosberg Williams-Toyota 17
14 Rubens Barrichello Honda 11
15 Kazuki Nakajima Williams-Toyota 9
16 David Coulthard Red Bull-Renault 8
17 Sebastien Bourdais Toro Rosso-Ferrari 4
18 Jenson Button Honda 3
19 Giancarlo Fisichella Force Indiai 0
20 Adrian Sutil Force India 0
21 Takuma Sato Super Aguri 0
22 Anthony Davidson Super Aguri 0

KONSTRUKTŐRÖK
1. Ferrari 142
2. McLaren-Mercedes 135
3. BMW 128
4. Renault 66
5. Toyota 50
6. Toro Rosso-Ferrari 34
7. Red Bull-Renault 29
8. Williams-Toyota 26
9. Honda 14
10. Force India 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik