Flavio Briatore szerint Lewis Hamilton tanult tavalyi hibáiból

Vágólapra másolva!
2008.10.23. 18:28
Címkék
A Formula–1-es Renault-istálló csapatfőnöke, Flavio Briatore szerint Lewis Hamilton tanult tavalyi hibájából, bár az igazi teszt – az idényzáró Brazil Nagydíj – még hátra van a fiatal brit pilóta számára.
Hamilton hétvégi győzelmével nagy lépést tett a világbajnoki cím megszerzése felé
Fotó: Reuters
Hamilton hétvégi győzelmével nagy lépést tett a világbajnoki cím megszerzése felé
Hamilton hétvégi győzelmével nagy lépést tett a világbajnoki cím megszerzése felé
Fotó: Reuters
Hamilton hétvégi győzelmével nagy lépést tett a világbajnoki cím megszerzése felé

KI LESZ A VILÁGBAJNOK?

Lewis Hamilton lesz a világbajnok, ha Brazíliában…
…az első öt között végez
…hatodik vagy hetedik lesz, és Massa nem nyer
…nyolcadik lesz, és Massa nem végez az első kettő között
…nem szerez pontot, de Massa legfeljebb harmadik lesz

Felipe Massa lesz a világbajnok, ha Brazíliában…
…nyer, és Hamilton legfeljebb hatodik. Ha hatodik lesz, egyenlő pontszámmal végeznek, és Massa több győzelmének (6–5) köszönhetően lesz világbajnok
…második, és Hamilton legfeljebb nyolcadik. Ha nyolcadik lesz, egyenlő pontszámmal végeznek, és Massa több második helyének (3–2) köszönhetően lesz világbajnok
Tizenkét hónappal ezelőtt Lewis Hamilton tizenhét ponttal vezetett Kimi Räikkönen előtt, és már csak két futam volt hátra a világbajnoki sorozatból.

Az utolsó két versenyen azonban hibázott a brit, így a hajrában remeklő Räikkönen lecsaphatott a kínálkozó lehetőségre, és végül az övé lett a világbajnoki cím. Flavio Briatore szerint azonban ezt a szezont már nem fogja elszórakozni a McLaren pilótája.

„Az előző évben 17 pontos előnyt herdált el Hamilton – nyilatkozta Briatore. – Nem lehet minden versenyt megnyerni. Az én véleményem szerint amikor a világbajnoki címért küzdesz, néha nagyszerű eredmény egy második, egy harmadik vagy egy negyedik hely, de akár még az ötödik is az lehet.”

A csapatvezető szerint Hamilton tanult a hibáiból, s nem akar mindenáron futamot nyerni. Briatore a Szingapúri Nagydíjat hozta fel példának, ahol a mclarenes megelégedett a harmadik pozícióval. Az élen Fernando Alonso, míg a második helyen Nico Rosberg végzett, azaz összetettbeli riválisaival szemben így is növelte előnyét a brit.

„Sokat tanult a tavalyi évből. Úgy gondolom, az idén volt két vagy három GP, amelyen jobb eredményt is elérhetett volna, s akkor lehet, hogy már megnyerte volna a vébét. Ennek ellenére nem kockáztatott. Úgy hiszem, ha a világbajnoki címért harcolsz, a megszerezhető értékes pontokat kell szem előtt tartanod, nem csak a futamgyőzelmeket” – tette hozzá Briatore.

Az olasz csapatvezetőtől megkérdezték, hogy kire tenné a pénzét a záró futam előtt. A válasz persze nem volt meglepő: „természetesen Hamiltonra”. Briatore azonban hozzátette, ha igazi hazárdőr lenne, akkor Massa végső sikerére fogadna, a brazil győzelme ugyanis jóval többet fizetne.

Az idényzáró Brazil Nagydíjra november 2-án kerül sor.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik