Heikki Kovalainen olyan bánásmódot szeretne, mint Lewis Hamilton

Vágólapra másolva!
2008.12.04. 21:16
Heikki Kovalainen azt szeretné, ha az elkövetkező szezonban a McLaren-Mercedes változtatna stratégiáján, és megadná neki ugyanazt az esélyt a futamgyőzelemre, amit a világbajnok Lewis Hamilton alapból megkap.
Egy biztos: nem Kovalainen (jobbra) diktálja az ütemet
Fotó: Imago (archív)
Egy biztos: nem Kovalainen (jobbra) diktálja az ütemet
Egy biztos: nem Kovalainen (jobbra) diktálja az ütemet
Fotó: Imago (archív)
Egy biztos: nem Kovalainen (jobbra) diktálja az ütemet

Heikki Kovalainen szerint csapata, a McLaren kulcsszerepet játszott abban, hogy a vártnál gyengébben teljesített az előző idényben. A finn pilóta szerint az istálló nem ugyanazokat a feltételeket biztosította számára, mint világbajnok brit csapattársának, Lewis Hamiltonnak.

Az egyéni összetettben mindössze hetedik helyen végző versenyző elsősorban a különböző üzemanyag mennyiségekben látja a gyengébb teljesítmény okát, azt hogy miért is gyűjtött 45 ponttal kevesebbet, mint csapattársa.

„Mindössze egyszer volt kevesebb üzemanyag az autómban, mint Hamiltonéban. Ez Silverstone-ban volt, ahol meg is szereztem a rajtelsőséget” – mondta a Motorsport Aktuellnek Kovalainen.

„Az összes többi időmérő edzésen sokkal több benzint tankoltak az autómba, gyakran én voltam a legnehezebb az első hat-hét pilóta közül. Ha többször kezdhettem volna a futamot jobb pozícióból, nyilván gyakrabban lett volna esélyem a győzelemre” – tette hozzá a McLaren második számú pilótája.

Kovalainen az előző szezonban egyetlen futamot nyert (pont a Magyar Nagydíjat), és mindössze háromszor végzett a dobogón. Tehát minden tekintetben elmaradt csapattársától, akivel a következő szezonban (ha a McLaren is úgy akarja) fel szeretné venni a versenyt.

A finn pilóta a gyengébb teljesítmény után sem félti állását. Elmondta: a csapat döntéshozói is tisztában vannak azzal, hogy ők is sárosak a kialakult helyzetben.

„A McLarenél pontosan tudták, hogy mi zajlik. Ez olyan valami, amit a következő szezon előtt át kell gondolnunk” – fejezte be gondolatmenetét Kovalainen.

A finn pilóta optimizmusa dicséretes, egyben megmosolyogtató. Nehéz ugyanis elképzelni, hogy a McLaren az általa kinevelt, és világbajnoki címhez segített Hamilton további sikerei érdekében ne áldoznák fel Kovalainent.

A második számú pilóták „coming out”-ja mostanában igencsak nagy népszerűségnek örvend. Legutóbb Rubens Barrichello pakolt ki. A brazil pilóta, aki korábban a Ferrari versenyzője volt, elárulta: rendszeresen kapott utasításokat a csapatvezetőségtől, hogy engedje előzni márkatársát, a hétszeres világbajnok német Michael Schumachert.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik