Véget ért egy korszak: valamennyi tisztségéről lemondott Jean Todt

Vágólapra másolva!
2009.03.17. 19:21
Jean Todt lemondott a Ferrarinál betöltött valamennyi tisztségéről. Ezt az olasz autógyár elnöke, Luca di Montezemolo jelentette be kedden. A francia szakember 16 év után távozik a vállalattól.
Jean Todt elköszönt a Ferraritól
Fotó: Action Images
Jean Todt elköszönt a Ferraritól
Jean Todt elköszönt a Ferraritól
Fotó: Action Images
Jean Todt elköszönt a Ferraritól

„Jean Todt kulcsszerepet töltött be a Ferrari történelmében az elmúlt tizenhat esztendőben. Szenvedélye és kitűnő képességei határozták meg a munkáját, amivel hatalmas tiszteletet harcolt ki magának az egész vállalat és valamennyi szurkoló körében” – áll Montezemolo közleményében.

A francia szakember korábban a Formula–1-es istálló csapatfőnöke, valamint a Ferrari sportigazgatója és vezérigazgatója volt.

Ez utóbbi tisztségéről 2008 elején lemondott, de Luca di Montezemolo helyet adott neki a döntéshozó szervben. A korábbi csapatfőnök maradt továbbá a maranellóiak képviselője a motorsport-világtanácsnál. Most azonban már ezeket a pozíciókat sem tölti be a francia sportvezető.

Todt speciális tanácsadóként is segítette az elmúlt időszakban az F1-es csapatot, de erre a tisztségére sem tart igényt a jövőben.

Todt 1993 óta dolgozott a Ferrarinál, azóta a csapat 6 egyéni és 8 konstruktőr-világbajnoki címet szerzett.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik