Max Mosley 30 millió fontos költségvetési korlátot vezetne be

Vágólapra másolva!
2009.03.21. 16:30
Címkék
Az FIA elnöke, Max Mosley szerint a FOTA reakciója gyenge volt a költségvetési megszorításokkal kapcsolatos változtatásokra, a FOTA tervei szerint a Formula–1-es költségvetést felére kellene csökkenteni, de az FIA World Motor Sport Council ehelyett 30 millió fontos költségvetési korlátozás ötletét terjesztette fel 2010-re.
Fotó: Action Images
Fotó: Action Images


A FOTA nyilatkozatában aggodalmának adott hangot a felterjesztéssel kapcsolatban, ám Max Mosley szerint a nem gyári csapatok számára ez a megfelelő javaslat.

„Ez erőtlen válaszlépés, tudják, hogy fontolóra vettük a költségvetési korlátot, de nem hiszem, hogy azt várják, úgy valósítsuk meg, ahogy ők elképzelték” – mondta Mosley.

„A probléma az, hogy nem egyeztettünk velük. Megbeszéléseket folytattunk a Williamsszel és a Force Indiával, de ezek az istállók mind elég stabilak anyagilag. Mindenesetre tennünk kell valamit, eddig a csapatoktól mindössze annyit hallottunk, hogy: »Nagyszerű munkát végeztünk, lecsökkentettük a költségeket a felére.« Ez nagyszerű, de annak ellenére, hogy 300-400 millió dollárról 150-200 millióra csökkennek a költségek, még mindig hatalmasak lesznek 2010-ben és 2011-ben” – folytatta Mosley.

„Ez átmeneti megoldás lenne, valójában arra gondoltam, hogy 25 millió fontból kellene megoldani, de ez csak az én meglátásom, a tanácsadóim szerint többre lenne szükség.”

Mosley ugyanakkor biztos benne, hogy a csapatok végül üdvözölni fogják a költségvetési korlátozás ötletét.

„Amikor a kedélyek lecsillapodnak, mind látni fogják, hogy ez a megoldás jót tesz a Formula–1-nek. Nem sérülne a sport sem, hiszen akár a 30 millió font is sokkal több, mint bármely más sorozat költségvetése” – fejezte be mondandóját Mosley.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik