Abu-Dzabiban állítják: időben készen lesz az új pálya

Vágólapra másolva!
2009.03.30. 18:42
Címkék
Elképzelhető, hogy a Formula–1-es versenynaptárból idén kikerült Kanadai Nagydíjat, mégis megrendezhetik a 2009-es évben, miután kanadai értesülések szerint a száguldó cirkuszban idén bemutatkozó Adu-Dzabi-i versenypálya építése az utóbbi időben jelentős csúszásba került. A montreali polgármester elismerte, valóban tárgyalt Bernie Ecclestone-nal a beugrás lehetőségéről, az Emírségekből azonban mindent tagadtak.
Makettként már elkészült a pálya...
Fotó: Imago
Makettként már elkészült a pálya...
Makettként már elkészült a pálya...
Fotó: Imago
Makettként már elkészült a pálya...

A Kanadai Nagydíj tavaly még szerepelt a versenynaptárban, ám az idei sorozatban Robert Kubica nem ismételheti meg tavalyi győzelmét, a juharlevelesek ugyanis anyagi jellegű problémákkal küzdöttek, így Bernie Ecclestone, a sportág kereskedelmi jogainak tulajdonosa úgy döntött, idén nem lesz kanadai verseny.

Ugyanakkor elképzelhető, hogy mégis ellátogat a mezőny a montreali aszfaltcsíkra, hiszen a kanadai futam helyére bekerült Abu-Dzabi Nagydíjnak otthont adó Yas Marina Circuit, mert annak építése a kanadai kábeltévé értesülései szerint jelentős késéseket szenvedett.

Az idei évadzárónak otthont adó létesítmény építésének csúszásért a gazdasági világválság a felelős a csatorna szerint, és a háttérben már meg is kezdődtek a tárgyalások a GP pótlásáról. A lehetséges beugró pedig a montreali Gilles Villeneuve Circuit llehet, ahol 1982-től tavalyig – 1987 kivételével – minden évben rendeztek F1-es versenyt.

A tárgyalások tényét a kanadai város polgármestere, Gerald Tremblay sem tagadta, sőt elismerte, az arabok késlekedése miatt az idei verseny megrendezésének lehetőségéről is beszéltek Ecclestone-nal.

„Hosszú távon szeretnénk visszatérni a Formula–1 világába, nem csak az idei évben, ezért tárgyaltunk a 2010-es és a 2011-es verseny megrendezésének lehetőségéről is. Rengeteg rutinos, megbízható munkatársunk van, akik az elmúlt évekban nagy tapasztalatot szereztek a Formula–1-es versenyek szervezésében, így gondok nélkül fel tudnánk készülni a futamra” – közölte Gerald Tremblay.

A pletykák szerint, ha valóban kikerül a naptárból az idényt záró Abu-Dzabi Nagydíj, akkor Kanadában október közepén rendeznének versenyt, és a tavalyihoz hasonlóan idén is a Brazil Nagydíj lenne a szezon utolsó futama.

„Mivel, ma elkezdődött a jegyek értékesítésére az Etihad Airways Abu-Dzabi Grand Prix-re, bátran kijelenthetjük, a Yas Marina pálya építése nincs késésben, és a 2009-es idény utolsó futamát valóban itt fogják megrendezni, mert a létesítmény időben elkészül” – áll az Arab Emírségek fővárosában rendezendő versenyt szervező ADMM menedzseriroda közleményében.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik