Ausztrál Nagydíj: „K. O. és vészjelzés a Ferrarinál”

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2009.03.30. 14:39
Címkék
A nemzetközi sajtó főként a Brawn GP csapat sporttörténelmi kettős sikeréről ír a Formula–1-es világbajnokság idénynyitójának másnapján; a melbourne-i futam első helyén a brit Jenson Button, a másodikon pedig a brazil Rubens Barrichello végzett.
Anglia:Anglia:
The Sun: „Button dicsőségre vezette a briteket. A sporttörténelem egyik legnagyobb visszatérését mutatta be, majd kijelentette: úgy érzi magát, mint a mesében.”
Daily Mail: „Button élvezi az F1-es mesét, miközben a Brawn GP hihetetlen idényrajtot produkált Ausztráliában. A brit olyan versenyt nyert meg, amelyről előzetesen azt hitte, hogy el sem indulhat rajta.”
Daily Telegraph: „Button egy szent társaságba lépett be vasárnap.”
The Times: „Button lélekjelenléte a csúcsra repítette a Brawnt. A brit agyafúrt taktikával szerezte meg élete második futamgyőzelmét, amely egyben egy új korszak kezdete is lehet.”
The Guardian: „Button véghezvitte a csodát Melbourne-ben. A lemenő nap fényével a szemében utasított maga mögé mindenkit, és két és fél éves csalódássorozatot zárt le a pályafutásában.”
The Independent: „Button újjászületett, miközben a Brawn megmutatta oroszlánkörmeit. A brit meglepő sikere igazolta a riválisok félelmeit.”

Olaszország:
La Gazzetta dello Sport: „Óriási csalódás, K. O. és vészjelzés a Ferrarinál. A Brawn kettős győzelmet aratott, ám ez csak április 14-én bizonyosodik be Párizsban. Annyi azonban már most biztos, hogy ez a nyitány igazi katasztrófa volt a Ferrarinak, amely 17 éve nem kezdett ilyen rosszul. Button írja a Brawn-mesét, Hamilton dobogós helye aranyat érhet.”
Corriere dello Sport: „Megszólaltak a vészjelzők a Ferrarinál. Ausztrália kész katasztrófa volt, Brawn-diadallal.”
L’Unitá: „A volt ferraris Brawn feladta a leckét legújabb találmányával. Ferraris tragédia.”

Spanyolország:
El País: „Az újonc Brawn kettős sikere azt bizonyítja, hogy az okosság, ügyesség és háttérismeret néha többet ér a pénznél.”
Sport: „A Brawn álomszerű bemutatkozása megrengette a Formula–1-et. Amilyen nagy volt az öröm az újoncnál, olyan nagy volt a csalódás a Ferrarinál.”

Franciaország:
Le Figaro: „A Brawn alaposan felkavarta az F1 vizét. Dupla diffúzor ide vagy oda, ez a pompás autó a mérnöki tudás csúcsa.”
Le Parisien: „A kétéves Hamilton-őrület után Button megmutatta, hogy egy másik brittel is számolni kell. A korábban Michael Schumachert segítő Barrichello még mindig brillírozik a Formula–1-ben, miközben sokan már leírták azzal, hogy öreg és lassú. Felvetődik a kérdés: ki állítja meg a Honda-utódot?
Liberation: „Ahogy várhattuk, az új szabályok alaposan felforgatták a Formula-1 hierarchiáját.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik