Fernando Alonso állítja, hogy nem először hazudott a McLaren

Vágólapra másolva!
2009.04.03. 18:34
Címkék
Noha a tévéközvetítésben nem lehetett látni, hogy mi történt az elmúlt hétvégén az idényt nyitó Ausztrál Nagydíj utolsó köreiben, az ténykérdés: Jarno Trulli és Lewis Hamilton akciója a verseny vége óta ad beszédtémát a rajongóknak. Már javában zajlik a Malajziai Nagydíj hivatalos programja, ám Fernando Alonso elintézte, hogy továbbra is inkább az egy héttel ezelőtti eseményekről szóljon a száguldó cirkusz.

A történet: a melbourne-i versenyen három körrel a leintés előtt Lewis Hamiltont akkor előzte meg Jarno Trulli, amikor a biztonsági autó a pályán volt, ezért az olaszt a verseny végét követően néhány órával 25 másodperces időbüntetéssel sújtották, harmadik helyét pedig Hamilton „örökölte”.

Csütörtökön aztán újratárgyalta az ügyet a Nemzetközi Automobil-szövetség, illetékes bizottsága, és visszaállították a pályán elért eredményeket, azzal a különbséggel, hogy Hamiltont kizárták.

A döntnökök indoklása szerint a McLaren és Hamilton rádióbeszélgetése után bebizonyosodott, hogy Jarno Trullinak igaza van, aki azzal védekezett, hogy a világbajnok viselkedése miatt nem volt más lehetősége, csak az, hogy elmenjen mellette a sárga zászló alatt.

A sztori pénteken folytatódott, amikor Hamilton bocsánatot kért, amiért nem mondott igazat a bizottság előtt a történtekről.

Hangsúlyozta, hogy Dave Ryan sportigazgató utasításai alapján cselekedett. Utóbbit a McLaren már felmentette, akad forrás, amely szerint már ki is rúgta őt.

IDÉNYBEHARANGOZÓ


Megjelent a Nemzeti Sport Formula–1-es kiadványa. Keresse az újságárusoknál!
Itt jön a képbe Fernando Alonso, akit a spanyol lapok idéznek: a kétszeres világbajnok szerint nem először fordult elő, hogy a McLaren vezetői nem mondtak igazat a fegyelmi bizottság tagjai előtt.

„A 2007-es Magyar Nagydíjra emlékeztet engem ez az ügy. Ott vesztettem el a világbajnokságot. Nem először hazudnak, és előbb vagy utóbb meg kellett büntetni őket” – jelentette ki spanyol újságírók előtt Fernando Alonso, a Renault spanyol pilótája.

Alonso a McLaren versenyzőjeként a két évvel ezelőtti magyar verseny időmérő edzésének a végén a boxutcában feltartotta Hamiltont, ezért aztán a versenybírók öt hellyel megbüntették a spanyolt. A futamot Hamilton megnyerte, Alonso a negyedik helyen végzett.

„Magyarországon egy nagyon pocsék, rossz trükk áldozata lettem, annak köszönhetően vesztettem el a világbajnokságot egyetlen ponttal. Ha akkor nem szórakoznak velem, most háromszoros világbajnok lennék. Amúgy a döntéssel és az egész üggyel különösebben nem foglalkozom, mert nem érint” – mondta Alonso.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik