Ecclestone nem hagyná Mosleynak „elüldözni” a Ferrarit

Vágólapra másolva!
2009.05.05. 07:04
Címkék
Mint arról korábban beszámoltunk, Max Mosley a hétvégén kijelentette, a Formula–1 túl fogja élni a Ferrari kilépését, ha nem képesek alkalmazkodni a megváltozott szabályokhoz. A vita abból robbant ki, hogy a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) csütörtökön bejelentette, nagyobb technikai szabadságot kapnak jövőre azok az F1-es csapatok, amelyek vállalják, hogy 2010-ben nem költenek többet 40 millió fontnál. Ezután Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke kifejtette, hogy ez súlyos károkat okozhat a sportágnak, és csapata távozásával fenyegetett. Erre reagált a fenti szavakkal az FIA-elnök Mosley, és ez késztette állásfoglalásra Bernie Ecclestone-t is, aki megvédené a Ferrari pozícióját.
– Bernie, szólnál egy pár jó szót az érdekünkben?
Fotó: Imago (archív)
– Bernie, szólnál egy pár jó szót az érdekünkben?
– Bernie, szólnál egy pár jó szót az érdekünkben?
Fotó: Imago (archív)
– Bernie, szólnál egy pár jó szót az érdekünkben?

„A sportág meglesz a Ferrari nélkül is. Nagyon sajnálnánk az elvesztésüket, mert mégiscsak ők képviselik Olaszországot” – mondta csütörtökön Mosley a Financial Timesnak. A Nemzetközi Automobil-szövetség elnöke ezután hozzátette még: „Én úgy gondolom, ha egy csapatnál odamennek a vezetőséghez, hogy szembeszállnának az FIA-val, mert szeretnének 100 millió fonttal többet költeni, mint amennyit engedélyez nekik a szervezet, akkor megkérdezik tőlük: ha más istállók kijönnek 40 millióból, akkor mi miért nem?”

Mindenesetre Ecclestone a The Timesnak elmondta, nem hagyja, hogy Mosley tönkretegye a Ferrarit.

„Nem hagyom, hogy ez megtörténjen. Nem szabad megengedni Mosleynak, hogy olyan pozícióba kerüljön, amelyben vitát kezdeményezhet. Érthető módon ő lesz erőfölényben. Ez olyan, mintha önök lennének a közönség, és nálam lenne a mikrofon. Mondhatnak bármi értelmeset, én nem adnám oda a mikrofont” – nyilatkozta Ecclestone, egy kis közéleti hasonlattal színesítve véleményét.

Mindezek ellenére úgy látja a Formula–1 ura, hogy a fizetési sapka működhet, ha a csapatok és az FIA meg tud egyezni egymással néhány lényeges pontban.

„Elméletben mindenki egyetért az ötlettel, és szerintem a Ferrarival is meg tudunk majd állapodni. Van egy kis nyugtalanság a pillanatnyilag megállapított összeghatár körül, de ez nem megoldhatatlan probléma…” – zárta mondandóját Ecclestone.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik