Adrian Sutil nem látott, Sébastien Buemi csapdába került

Vágólapra másolva!
2009.05.11. 15:27
Címkék
A 66 körös Spanyol Nagydíj rajtja után a második kanyarban négy pilóta versenye rögtön véget is ért. Lássuk, mi okozta Jarno Trulli, Adrian Sutil és a két Toro Rosso kiesését.
A két Toro Rosso (balra) kiütötte egymást...
Fotó: Reuters
A két Toro Rosso (balra) kiütötte egymást...
A két Toro Rosso (balra) kiütötte egymást...
Fotó: Reuters
A két Toro Rosso (balra) kiütötte egymást...

A RAJT

KÉPEK A BALESETRŐL





Rubens Barrichello már az egyenesben, a külső íven megelőzte csapattársát, Jenson Buttont, aki engedett. A 7. pozícióból rajtoló Fernando Alonso az első kanyar előtt a belső oldalon próbálta kifékezni a 6. helyen autózó Nico Rosberg Williamsét. Ez sikerült is neki, de közben kívülre, a leaszfaltozott bukótérbe szorította a németet, aki a második, bal kanyarnál csatlakozott vissza a pályára, az ideális íven. Alonso a hatodik volt ekkor.

Jarno Trulli a Toyotával nyolcadikként haladt, s közvetlenül előtte történt az Alonso–Rosberg konfliktus. Az ideális, azaz belső íven fordult a második, bal kanyarra, ahol Rosberg figyelmetlenül vágott be elé, megkoccintva az olaszt, aki emiatt a pálya jobb oldalán elhagyta az aszfaltot és keresztbe csúszott a kavicságyban. Autójának hátulja jobbra kicsapódott, így gépe a menetirányra majdnem merőlegesen került vissza a pályára.

A MEZŐNY HÁTSÓ RÉSZE

Trulli közvetlenül Nelsinho Piquet elé csúszott vissza. Ekkor közvetlenül Trulli mögött két, a többieknél lassabb autó érkezett: Piquet Renault-ja és Sébastien Buemi Toro Rossója, egymás mögött. Piquet fékezett és jobbra húzódott, oda, ahonnan Trulli érkezett. Kicsit el is hagyta a pályát, de elkerülte az olaszt, aki ekkor már a pálya szélétől balra volt.

Így viszont a 16. helyen Buemi egérfogóba került. Előtte lassítottak, s ő is ezt tette. Piquet-től kissé balra haladt, ám pechjére Trullival épp keresztezték volna egymás útjait. Balra nem mehetett, oda tartott a Toyota, jobbra tőle Piquet lassított, előtte középen meg ugye Trulli csúszott. Mi mást tehetett volna, mint fékezett, hiszen szerette volna megvárni, amíg tisztul az út, és a toyotás olasz átcsúszik előtte a pálya túloldalára.

Csapattársa, Sébastien Bourdais nem látta, mi történt Buemi előtt, ráadásul a svájci nyomán haladt. Buemi lelassított, így francia csapattársa nem kerülhette el az ütközést és dobbantót vett rajta. Bueminek fékeznie kellett, semmit sem tehetett, nem volt más választása, Bourdais pedig nem látott eléggé előre – ez okozta mindkettejük kiesését.

SUTIL

Adrian Sutil a rajt után a 18. helyen haladt Buemi és Bourdais között. Kívülről próbálta megkerülni Buemit az első kanyar elején, de hiába volt jó íven a második kanyarhoz, inkább levágta azt. Pechére.

A második kanyar után tért vissza a pályára, ahol felöklelte Trullit, akivel épp keresztezték egymást útjaik. Az egész konfliktust nem láthatta, mert nem a pályán közlekedett, csak rosszkor volt rossz helyen. A kanyarlevágás áldozata lett.

A BALESET

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik