Barrichello visszavonul, ha Button támogatására utasítják

Vágólapra másolva!
2009.05.11. 17:26
Címkék
Ha valaki, akkor Rubens Barrichello igazán tudja, milyen érzés másodiknak lenni, hiszen korábban hat szezonon keresztül tolta Michael Schumacher szekerét a Ferrarinál. Az olaszoktól 2005 végén azért távozott, mert nem hagyták, hogy a némettel versenyezzen. Most viszont már előre kijelentette a 37 éves brazil, hogy azonnal visszavonul, amint a legapróbb jelét is érzi annak, hogy a csapat Jenson Button támogatására utasítja.
Barrichello nem viselné el, ha második számú pilótának kellene lennie a Brawn-istállónál
Fotó: Reuters
Barrichello nem viselné el, ha második számú pilótának kellene lennie a Brawn-istállónál
Barrichello nem viselné el, ha második számú pilótának kellene lennie a Brawn-istállónál
Fotó: Reuters
Barrichello nem viselné el, ha második számú pilótának kellene lennie a Brawn-istállónál

A brazil az után intézett csöppet sem burkolt fenyegetést főnökéhez, Ross Brawnhoz, miután az megváltoztatta Jenson Button versenystratégiáját és így a brit az idei negydik GP-győzelmét arathatta, holott sokáig Barrichello vezetett a Spanyol Nagydíjon.

„Ha csak a legapróbb jelét is észreveszem annak, hogy a csapat Jenson Buttont favorizálja, abban a minutumban szögre akasztom a sisakomat. De ismerem Rosst, tudom, hogy ő nem csinálna ilyet. Arra kért, hogy érte versenyezzek és tiszta küzdelemben csapjak össze Jensonnal” – jelentette ki Barrichello a barcelonai futam után, amelyen a második helyen ért végül célba.

A csapatutasítás amúgy érzékeny pont Barrichello számára: az F1 60 éves történetének egyik legszégyenteljesebb alakításában tevékeny részt vállalt, amikor összevissza verte a teljes mezőnyt a 2002-es osztrák versenyhétvége három napja alatt, aztán az utolsó körben átengedte a biztos futamgyőzelmet Michael Schumachernek.

BARRICHELLO ELENGEDTE SCHUMACHERT 2002-BEN



Nem fogják kitalálni, hogy ki volt ekkor a Ferrari technikai igazgatója... Nos, Rubens Barrichello jelenlegi főnöke, Ross Brawn.

Vasárnapi diadalával Jenson Button előnye 14 pontra nőtt Barrichellóval szemben, és a helyzet lassan kezd olyan stádiumba érni, amikor el kellene kezdeni egy sofőrre koncentrálni, míg a másiknak inkább a többi pilóta által jelentett veszély elhárítása volna a feladata.

„Van már ilyen helyzetben tapasztalatom bőven, és ha újra efféle szituáció fordulna elő, hát mondhatom: nem fogok semmilyen csapatutasítást követni. Ezt szeretném most egyértelműen leszögezni. A Brawn-istállónál egyébként sokkal barátságosabb a hangulat, szóval nem hiszem, hogy ilyesmire sor kerülne.”

„Nem fogok sírni, hogy ez és az járna nekem is. Megvan bennem a képesség arra, hogy győzelmet arassak, de sajnos most nem sikerült megnyernem ezt a futamot” – magyarázta Rubens Barrichello.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a világbajnoki pontversenyben vezető Jenson Button stratégiáját menetközben háromról két kiállásra változtatta Ross Brawn. Ezt követően Button Barrichello harmadik boxlátogatása előtt a nehezebb autójával is gyorsabb időket futott a brazilnál, amikor éppen annak kellett volna másodperceket vernie körönként Buttonra.

„Hogy veszthettem el ezt a versenyt? Sajnos a harmadik szett gumim nem volt igazán jó, és ráadásul még mintha el is tört volna valami apróság a kocsiban. A harmadik kiállásom után már nagyon küzdenem kellett az autó pályán tartásával, egyáltalán nem volt könnyű, örültem, hogy beértem” – idézte fel a futamot a brazil.

Brit vélemények szerint egyébként Barcelonában a Brawn-istálló elég nyilvánvaló döntést hozott az első számú pilóta kilétét illetően, már csak az a kérdés, hogy a folytatásban is következetesen ragaszkodnak-e ehhez. Mert ha igen, akkor elképzelhető, hogy Barrichello valóban hamarosan távozni fog.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik