Heikki Kovalainen: Idén már képtelenek vagyunk jelentős fejlődésre

Vágólapra másolva!
2009.06.29. 16:49
A McLaren-Mercedes finn pilótája, Heikki Kovalainen az Autosport.com oldalon megjelent nyilatkozatában elmondta, nem valószínű, hogy ebben az évben látványos fejlődést tudnak elérni, viszont már most elkezdtek gondolkodni a jövő évi fejlesztéseken, így még egyszer nem eshetnek abba a hibába, amelybe az idén.
Gykori kép a McLaren-boxból: Kovalainen az egyik mérnökével egyeztet
Fotó: Action Images (archív)
Gykori kép a McLaren-boxból: Kovalainen az egyik mérnökével egyeztet
Gykori kép a McLaren-boxból: Kovalainen az egyik mérnökével egyeztet
Fotó: Action Images (archív)
Gykori kép a McLaren-boxból: Kovalainen az egyik mérnökével egyeztet

„Nagyon sok mindent kipróbáltunk az elmúlt versenyeken, de ezek az újítások csak minimális előrelépést eredményeztek. Isztambulban 11 új elemet próbáltunk ki, Silverstone-ban többek között módosítottunk a fenéklemezen és az első szárnyakon, de ezek sem eredményeztek többet körönként fél másodperces javulásnál” – nyilatkozta az Autosport.com oldalon Heikki Kovalainen.

„Jól dolgozunk, de sajnos a többi csapathoz képest nem tudunk látványos előrelépést produkálni” – állapította meg a McLaren-Merccedes finn pilótája, aki szerint ezért már a jövő évi autó fejlesztésére kell koncentrálnia csapatának.

„Bizonyos technikai megoldásokra, kiváltképp az aerodinamikai újításokra sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk jövőre, mint ahogy azt az idei autónk tervezésekor tettük. Még egyszer nem esünk bele azokba a hibákba, amelyeket az idén elkövettünk” – tette hozzá a finn pilóta, aki jelenleg négy pontjával mindössze a 13. helyen áll a világbajnoki pontversenyben.

Kovalainen elmondta, csapattársával, Lewis Hamiltonnal és a Mercedes mérnökeivel folyamatosan elemzik a problémákat, és amolyan véd- és dacszövetséget alkotva dolgoznak azon, hogy jövőre már versenyképes autójuk legyen.

Érdekesség, a napokban már a Ferrarinál is úgy nyilatkozott Luca Di Montezemolo elnök, hogy a jövő évi autó fejlesztésére kell koncentrálniuk. Persze ez érthető, hiszen a két istálló korábban rendkívül kiélezett csatákat vívott egymással a világbajnoki címért, jelenleg pedig a két csapat összesen gyűjtött 39 pontot (a Ferrari 26-ot, a McLaren 13-at), míg a konstruktőrök versenyében második Red Bull-Renault 74.5 pontnál tart…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik