A Toro Rosso megköszönte a francia Sébastien Bourdais munkáját

Vágólapra másolva!
2009.07.16. 11:34
Címkék
A Formula–1-es Toro Rosso-istálló megvált Sébastien Bourdais-tól. A francia pilóta menesztését a csapat hivatalos közleményben tudatta.
Bourdais F1-es karrierje (egyelőre) megrekedt
Fotó: Imago (archív)
Bourdais F1-es karrierje (egyelőre) megrekedt
Bourdais F1-es karrierje (egyelőre) megrekedt
Fotó: Imago (archív)
Bourdais F1-es karrierje (egyelőre) megrekedt

„Ez Sébastien második éve nálunk, de az együttműködés nem felelt meg a mi elvárásainknak, ezért úgy döntöttünk, hogy lecseréljük őt a világbajnokság következő futamától, a Magyar Nagydíjtól kezdődően” – áll a Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost közleményében.

A francia pilóta az elmúlt szezonban mindössze négy pontot gyűjtött, és a 17. helyen végzett összetettben. A mostani sorozatban pedig két pontnál jár, de többet már nagy valószínűséggel nem szerez.

Már a nürburgringi verseny előtt is lehetett hallani hangokat, melyek szerint Bourdais-nak kifelé áll a szekere rúdja az istállótól, hivatalossá azonban a mai napon váltak a fejlemények. A Hungaroringen tehát már nem a Champ Car-sorozat négyszeres bajnoka vezeti az egyik Toro Rossót.

Bourdais utódját még nem jelölte ki a csapat (legalábbis nem jelentette be hivatalosan…), de vélhetően az eddigi tartalékpilóta, Jaime Alguersuari veheti át a francia helyét.

A spanyol pilóta 19 évesen és 125 naposan debütálhatna a száguldó cirkuszban a Magyar Nagydíjon, ez esetben pedig minden idők legfiatalabb versenyzője lenne az F1-ben. Az eddig rekorder Mike Thackwell, aki 19 évesen és 182 napon ült egy Tyrrellben az 1980-as Kanadai GP-n.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik