Jean Todt bejelentette, hogy indul Mosley megüresedő helyéért

Vágólapra másolva!
2009.07.16. 14:39
Címkék
Egy nappal azután, hogy Max Mosley, az FIA jelenlegi elnöke bejelentette, hogy szerinte Jean Todt lenne az ideális utódja, a Ferrari korábbi csapatfőnöke elmondta, hogy indul az októberi választáson.
Todt indul az FIA elnöki posztjáért
Fotó: Action Image (archív)
Todt indul az FIA elnöki posztjáért
Todt indul az FIA elnöki posztjáért
Fotó: Action Image (archív)
Todt indul az FIA elnöki posztjáért

A MÁSIK JELÖLT JÓL ISMERI TODTOT

Az FIA elnöki posztjának másik várományosa Ari Vatanen, aki már dolgozott együtt Jean Todttal, és a korábbi finn ralisnak jó emlékei lehetnek a francia szakemberről. Az 1989-es Dakar-ralin Todt ugyanis nehéz döntés elé került, mivel csapatának két versenyzője, Vatanen és Jacky Ickx ölre menő küzdelmet vívott egymással az első helyért. Todt mindenképpen el akarta kerülni, hogy a két pilóta esetleg kigolyózza egymást, és úgy döntött, a szerencsére bízza, ki nyerje meg a viadalt. A pénzfeldobás Vatanennek kedvezett, aki nyert is, míg Jacky Ickxnek vissza kellett vennie a tempóból.
Max Mosley, a Nemzetközi Automobil-szövetség elnökének szavai gyorsan eljutottak Jean Todthoz. Az FIA jelenlegi vezetője tegnapi hivatalos levelében jelezte, hogy a Ferrari korábbi csapatfőnökét tartaná az ideális utódjának.

Csak egy nap telt el, és Todt hivatalosan is benyújtotta a jelentkezését az októberi választásokra, mivel teljesíteni szeretné Mosley kérését, és folytatni a mostani elnöknek az FIA élén végzett 16 éves tevékenységét.

„Miután kiderült, hogy Max Mosley nem jelölteti magát újra az elnöki posztra, és biztosított a támogatásáról, levelet írtam az FIA tagjainak, hogy szeretnék elindulni az októberi választáson. Szeretném folytatni Mosley munkáját, aki az elmúlt tizenhat évben fáradhatatlanul dolgozott a szövetség és a Formula–1 előrejutásáért” – kommentálta Todt a döntését.

A francia szakember hozzátette: úgy véli, egy ember nem tudja kézben tartani a szövetség irányítását. Be is mutatta, hogy kikkel dolgozna együtt, ha megválasztanák: Brian Gibbons, Graham Stoker és Nick Craw lenne a vezetőség tagja.

„Biztos vagyok benne, hogy tapasztalt, kiváló kollégáimmal együtt sikeresen vezethetnénk az FIA-t” – jelentette ki Todt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik