Ecclestone: Az FIA-nak Todtra van szüksége

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2009.09.26. 08:20
Címkék
Bernie Ecclestone, a Formula-1 jogtulajdonosa szerint a francia Jean Todt lehet a megfelelő ember a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöki posztjára, miután a jelenlegi vezető, Max Mosley mandátuma októberben lejár.
Ecclestone Todt mögött áll majd az FIA elnökválasztásán (Fotó: Action Images)
Ecclestone Todt mögött áll majd az FIA elnökválasztásán (Fotó: Action Images)

„A FIA-nak erős, tapasztalt, tehetséges vezetőre van szüksége – nyilatkozta Ecclestone a Szingapúri Nagydíj helyszínén. – Jean a legjobban felkészült, legalkalmasabb ember erre az életbevágóan fontos pozícióra. Tisztelem azért, amit eddig elért, és tudom, hogy amit elhatároz, ahhoz minden körülmények között tartja magát."

Todt a választáson a finnek 1981-es rali-világbajnokával, Ari Vatanennel küzd majd meg az elnöki posztért október 23-án.

Mosley júniusban, a Formula-1-es csapatokkal kötött – a jövő évi szabályokra vonatkozó – megállapodás részeként azt mondta, nem jelölteti magát újra az októberi választáson. Július 15-én a brit szakember a franciát javasolta utódjának, aki egy nappal később bejelentette, hogy megpályázza a tisztséget. Időközben a bahreini automobil-szövetség is jelezte, hogy a korábbi Ferrari-csapatfőnököt támogatja, míg Vatanen mögött állítólag hét ország szövetsége áll.

Todt 1993-tól 2007-ig volt az olasz istálló vezetője, irányítása alatt a Ferrari a konstruktőrök között nyolc világbajnoki győzelmet, a pilóták pontversenyében pedig hat vb-címet szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik