Triatlon-vb: bronzérmes az U23-as Kiss Gergely

Vágólapra másolva!
2024.10.17. 14:44
Fotó: Magyar Triatlonszövetség
Bronzérmet nyert az U23-as férfiak versenyében Kiss Gergely a triatlonosok spanyolországi Torremolinosban zajló világbajnokságának nyitónapján, csütörtökön.

A Tiszaújvárosi Triatlon Klub versenyzője a viadal eredményközlő oldala szerint 1:46:11 óra alatt teljesítette az olimpiai távon – 1.5 kilométer úszás, 40 kilométer kerékpározás és 10 kilométer futás – rendezett vb-futamot, s 59 másodperccel maradt el a fölényesen győztes spanyol David Cantero Del Campótól. A második helyen 34 másodperces hátránnyal a görög Panagiotisz Bitadosz zárt.

Kiss Gergely az úszás után a kilencedik pozícióban volt, kerékpáron pedig egészen a 19. helyig csúszott vissza, de a futásban az erejét kiválóan beosztva, jó taktikával jött fel egészen a dobogós helyezésig.

A többi magyar induló közül Dobi Gergő – 15 másodperces büntetéssel együtt – a 18., Hóbor Zalán a 21. lett a 70 fős mezőnyben, míg a 28. helyen célba ért Kovács Gyulát utólag pályaelhagyás miatt kizárták.

Fotó: Magyar Triatlonszövetség

Délelőtt Horváth Karolina Helga aranyérmet nyert a női U23-as viadalon, ahol Kropkó Márta a 9., Nádas Nóra Romina pedig a 34. helyen végzett. Sarcia Borbála nem fejezte be a versenyt.

A Torremolinosban zajló vb-n 18 fős küldöttség képviseli a magyar színeket. A paratriatlonosok (Mocsári Bence) és a juniorok (Szalai Fanni, Szobácsi Laura, Pusztai Dóra, Baier Zsófia, Kropkó Márton, Tungel-Nagy Zalán, Székely Konrád) viadalait pénteken rendezik, majd vasárnap délelőtt U23-ban és juniorban a vegyes váltók küzdelmeire kerül sor, 17 órától pedig az elit vb-sorozat férfi döntője következik az Európa-bajnok Lehmann Csongorral, valamint Dévay Márkkal a mezőnyben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik