Formula–1: Kubica a botrány ellenére leszerződne a Renault-hoz

Vágólapra másolva!
2009.09.25. 07:51
null
Kubica jövőre akár a Renault-hoz is mehet (Fotó: Action Images)
Címkék
Robert Kubica, a Formula–1-es BMW Sauber-istálló versenyzője annak ellenére leszerződne jövőre a Renault-hoz, hogy a franciákat a tavalyi Szingapúri Nagydíjon okozott szándékos baleset miatt hétfőn megbüntette a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA).

„Természetesen sokkal jobban érdekelt, hogy mi lesz ennek az ügynek a kimenetele, mint a korábbi botrányos esetekben – nyilatkozta a 24 esztendős lengyel az f1live.com internetes oldalnak. – Jövőre akár a Renault-hoz is mehetnék, ezért mindenképpen jó, hogy a büntetés ellenére is úgy döntöttek, maradnak az F1-ben. Persze egy kicsit megváltoztatja a helyzetet, hogy két meghatározó személyiség kiesett a csapatból.”
    
Az FIA motorsport-világtanácsa hétfőn két év felfüggesztett eltiltással büntette a francia istállót, mert a tavalyi szingapúri versenyen Nelsinho Piquet szándékosan okozott balesetet, elősegítve ezzel társa, Fernando Alonso győzelmét. Flavio Briatore korábbi csapatfőnököt örökre eltiltották a Formula–1-től, míg a múlt héten távozó főmérnököt, Pat Symondsöt öt évre az FIA-rendezvényektől.
    
A BMW július végén jelentette be, hogy az év végén kivonul az autósport elitkategóriájából, a teamben húsz százalék tulajdonrésszel rendelkező Peter Sauber pedig szeptemberben eladta a csapatot a svájci Qadbak befektetőcsoportnak. Az FIA egyelőre nem adott rajtengedélyt a svájci istállónak, de megkezdte a tárgyalásokat a másik 13, jövőre rajthoz álló gárdával arról, hogy 2010-ben 14 alakulat indulhasson el az F1-ben.
    
„Nagyon jó, hogy Sauber úr talált megoldást, és megvan az új tulajdonos, de egyelőre nincs meg a helye a csapatnak a jövő évi rajtrácson, így egy kicsit bonyolult a helyzet” – tette hozzá Kubica, aki várhatóan 2010-re is szerződést kap majd jelenlegi munkaadójától.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik