Barrichello maradhat a Brawn-istállónál

Vágólapra másolva!
2009.10.21. 16:52
Címkék
A spanyol AS napilap értesülései szerint a Brawn-istálló szándékosan nem megfelelő nyomású gumit adott Rubens Barrichellónak a Brazil Nagydíjon az első kerékcserénél, hogy biztosítsa Jenson Button vb-címét. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy a brazil versenyző jövőre is marad a csapatnál.
Barrichello (balra) öröme nem volt teljes a konstruktőri vb-cím miatt (Fotó: Reuters)
Barrichello (balra) öröme nem volt teljes a konstruktőri vb-cím miatt (Fotó: Reuters)

Meglepő hír látott napvilágot a spanyol AS napilap internetes oldalán: az újság információi szerint elképzelhető, hogy a Brawn-istálló szándékosan hátráltatta Rubens Barrichellót a Brazil Nagydíjon, hogy biztosítsa Jenson Button világbajnoki címét.

A lap a csapat rádiós beszélgetésére hivatkozik az ügyben, amely szerint Barrichello első kerékcseréje után azt kérdezte istállójától: „mi történik az autóval?". A brazil versenyző mérnöke annyit válaszolt: „Nyugodj meg, időben vagy.”

Az AS szerint bár Barrichello nem vallotta be nyilvánosan, csapata a kerékcserénél szándékosan nem megfelelő nyomású gumit adott a pilótának. A lap szerint ezzel a módszerrel szinte észrevétlenül lehet kissé lelassítani az autót, Fernando Alonsóval is ez történt a McLarennél a 2007-es Kínai Nagydíjon.

A hír ellenére más értesülések szerint egyre valószínűbb, hogy Barrichello mégsem hagyja el a Brawn-istállót, és jövőre is marad a csapatnál. Korábban a Williamsszel hozták hírbe a brazilt.

„Elképzelhető, hogy maradok a Brawnnál, de még nem tudom, mi lesz" – mondta Barrichello a brazil Sport Tv-nek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik