Jean Todt: költségcsökkentés mindenáron

Vágólapra másolva!
2009.10.26. 12:53
null
Todtot felesége is támogatja (Fotó: Action Images – archív)
Címkék
A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) újonnan megválasztott elnöke, Jean Todt elmondta, legalapvetőbb célja, hogy problémamentes, jól működő kapcsolat alakuljon ki a szövetség és a csapatok között. Arról is beszélt, hogy mindenképpen csökkenteni szeretné a sportág költségvetését.

Todt a 16 év után leköszönő Max Mosleyt váltotta a szövetség élén, miután pénteken elsöprő győzelmet aratott egyetlen ellenfele, a korábbi finn rali-világbajnok Ari Vatanen ellen.

„Fontos lesz a jól működő kapcsolat a csapatokkal. Én mindenképpen erre fogok törekedni" – nyilatkozta a Ferrari volt csapatvezetője a Gazzetta dello Sport című olasz sportnapilapnak.

„Emellett az lesz a célunk, hogy csökkentsük a költségeket. Figyelembe véve a gazdasági világválságot, nem elfogadható, hogy ilyen magas összegek repkednek a sportágban" – folytatta.

A francia arra is utalt, hogy bár nem akar nagy változásokat, stílusa mégis különbözik elődjétől.

„Az egyetlen változás, amihez két kézzel ragaszkodom, az a költségvetés csökkentése. Tisztelem Mosleyt, de sok dologban különbözünk egymástól; máshonnan jöttünk, más kultúrában nevelkedtünk és mást tanultunk."

Amikor arról kérdezték a francia szakembert, hogy tervez-e technikai újításokat, Todt annyit mondott: „Mosley helyesen tette, hogy ragaszkodott a KERS-hez. A konstruktőröknek továbbra is nagyon keményen kell dolgozniuk, hogy csökkenteni tudják a káros környezeti hatásokat."

A szakember kitért volt csapatára is. „A Ferrari elnökével, Luca di Montezemolóval mindig is kitűnő volt a kapcsolatunk. Olvastam olyan híreket, miszerint elfordultunk egymástól, ez azonban nem igaz."

„Az elnökválasztás előtti este küldött nekem egy nagyon kedves sms-t. Soha nem fogom elfelejteni a Maranellóban eltöltött tizenhat évet. A Ferrari a legnagyobb múltú csapat az egész mezőnyben, azonban velük sem fogok kivételezni." – zárta mondandóját az új elnök.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik