F1: Button tart a változástól, Pérez nem hajszolja a sikert

Vágólapra másolva!
2013.03.14. 17:11
Visszafogottan nyilatkoztak a McLaren-istálló pilótái az idénynyitó Ausztrál Nagydíjat megelőzően. Sergio Pérez elmondta, nem fogja hajszolni a győzelmeket, úgy érzi, jó szezon állhat előtte. Jenson Button kissé tart azoktól a változtatásoktól, amelyeken az autó átesett a legutóbbi idényhez képest.

„Még nincs F1-es győzelmem, így erre fogok hajtani, de nem fogom kétségbeesetten hajkurászni – fogalmazott Sergio Pérez. –A legfontosabb az, hogy versenyről versenyre pontot tudjak szerezni. Az idénynyitón még nem tudod, hol tartasz, ahogy a többiek sem. Bízom benne, hogy jó munkát fogok végezni. Az autón még dolgozni kell, nem tart ott, ahol szeretnénk. Ezen a hétvégén Jenson lesz a referenciám, meglátom, hol tartok hozzá képest.”Sergio Pérez. –A legfontosabb az, hogy versenyről versenyre pontot tudjak szerezni. Az idénynyitón még nem tudod, hol tartasz, ahogy a többiek sem. Bízom benne, hogy jó munkát fogok végezni. Az autón még dolgozni kell, nem tart ott, ahol szeretnénk. Ezen a hétvégén Jenson lesz a referenciám, meglátom, hol tartok hozzá képest.”

A mexikói által is emlegetett Button szintén felemlegette, hogy az autójukon még dolgozni kell, jelentős átalakulás alatt áll.

„Jól ismerjük az autót, sokat dolgoztunk rajta a télen, de még vannak részek, amelyeken javítani kell, és remélhetőleg megtaláljuk a megfelelő beállításokat a hétvégére –mondta Jenson Button. –A legtöbb autó nagyon hasonlít a tavalyihoz, a mienk azonban nagyban különbözik tőle. Más a kidolgozása, az aerodinamika máshogy működik, így nehezebb dolgunk lesz. A szezon hátralévő részében sokat segíthet, hogy ennyit fejlesztjük az autót.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik