F1: A versenyeken általában gyorsabbak vagyunk - Alonso

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.20. 15:20
Fernando Alonso a harmadik helyről indulva abban bízik, hogy a Bahreini Nagydíjon sikerül előretörnie, és Ferrarija szokásos remek vasárnapi tempóját autózva akár a győzelem megszerzésére is esélye nyílik F1-es karrierje 200. versenyén.

„A Ferrari erőssége a vasárnapi teljesítmény, nem pedig a szombati, és mivel a pénteki edzéseken semmi gond sem volt a hosszú meneteink során a gumikkal, a verseny nagyon jó alkalom lesz arra, hogy a dobogóért vagy akár a győzelemért csatázzunk – mondta Alonso. – Az utolsó kanyarban volt egy tized hátrányom, ezért úgy döntöttem, egy kört megspórolok ezeken a gumikon, mert nem lehet tudni, mennyire lesz ez hasznos a futam során. Most már az időmérővel is elégedett voltam, nem tapasztaltam azt a gyengélkedést, mint korábban, végre jó eséllyel rajtolhatunk."

Kis számmisztika: bár a Bahreinben korábban háromszor nyerő Alonso már megünnepelte a 200. F1-es GP-jét , hivatalosan ez lesz a 200. rajtja – a 2001-es Belga GP-n és a 2005-ös indianapolisi futamon ugyanis nem állt rajthoz. Az 50. viadalán (2004, Brazil GP) a 4., lett, a századikon (2007, Belga GP) a 3., a 150.-en (2010, Magyar GP) a 2., azaz javuló tendenciát mutat a jubileumain…

Felipe Massa a kemény keverékeken ment ki az időmérő harmadik szakaszában, s a hatodik helyről Mark Webber és Lewis Hamilton büntetésének köszönhetően előreugrott a harmadik pozícióba.

„Szerintem jól is járhatok ezzel a húzással, de nem láthatjuk előre, hogyan alakul a verseny. Egy próbát mindenképpen megér, talán bejön, talán nem. Ha igen, abból nagyon jó eredmény sülhet ki" – mondta rejtelmesen a brazil, aki 2007-ben nyert már Bahreinben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik