Vettel az összes feszültséget kiirtja az F1-ből - sajtóvisszhang

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.08.26. 17:40
null
Vettelnek Alonso és Hamilton igyekezete ellenére sokan előre odaadják az idei világbajnoki címet (Fotó: Reuters)
Többek között könnyednek, sétagaloppnak és fölényesnek nevezte a nemzetközi sajtó Sebastian Vettel, a Red Bull világbajnoki címvédő és a pontversenyben éllovas német pilótája sikerét a vasárnapi Formula–1-es Belga Nagydíj másnapján. A spanyolok és az olaszok kiemelik: Fernando Alonso és a Ferrari ismét reménykedhet.



NÉMETORSZÁG
Abendzeitung:
Sebastian Vettel rakétaként nyert Belgiumban. Őrület és unalom.
Berliner Morgenpost: Magányosan a csúcson. A világbajnok Vettel könnyedén győzött a Belga Nagydíjon, és tovább növelte az előnyét összetettben.
Frankfurter Allgemeine Zeitung: Mintha csak egy könnyű séta lett volna. A győzelemig vezető úton a világbajnoki címre esélyes pilóták közül csak a címvédő Vettel volt az, aki élvezhette a Belga Nagydíjat. Lewis Hamilton nem sokáig tudta feltartani, azután pedig senki sem volt a nyomában. Ki tudja megállítani a világbajnokot?
Stuttgarter Nachrichten: Vettel ünnepelhetett a sétagalopp után.
Stuttgarter Zeitung: A nagy Vettel-show az Ardennekben.
Die Welt: Vettel megmutatta igazi erejét.

SPANYOLORSZÁG
El País:
Vettel a dicsfényben. Fernando Alonso jutalma a felzárkózásáért a második hely volt, amellyel egy kicsit megnyugtatta a Ferrari csapat tagjait.
El Mundo: Vettel fölényéről szólt a verseny az elejétől a végéig. Alonso a felzárkózásával új reményt adott, de a német ellen semmi esélye nem volt.
Marca: Alonsónak ez volt a legjobb futama Spában, és a Ferrari is sokat javult, azt azonban meg kell jegyezni, hogy Vettel változatlanul vezeti a pontversenyt.
As: Vettel, Alonso és Hamilton a mezőny három legjobb pilótája. Olyan eposzt írnak a Formula–1 történetében, amely örökre emlékezetes marad.

OLASZORSZÁG
La Gazzetta dello Sport:
Vettel fölénye ijesztő. A német címvédő a rajttól a célig dominált, s változatlanul az élen áll összetettben. De micsoda show volt ez Alonsótól.
Tuttosport: A Vörösök újra felálltak, Vettel azonban továbbra is szökésben van. Ha a Ferrari júniusban és júliusban is olyan versenyképes lett volna, mint tegnap Belgiumban, akkor Vettelnek és a Red Bullnak most nem lenne ekkora előnye a pontversenyben.
Corriere dello Sport: Alonso-show. A kilencedik helyről a másodikra egy ragyogó rajttal és egy feltámadt Ferrarival.

FRANCIAORSZÁG
Libération:
Feszültségmentes futam, amely nagyon unalmas volt, és a leendő négyszeres világbajnok Vettel újabb győzelmével zárult.
L’Équipe: Vettel lassacskán az összes feszültséget kiirtja a Formula–1-ből. A szezon még nem tart túl sok ideje, de ha egy pilóta képességei és autója ennyire harmonizálnak egymással, akkor nagyon nehéz őt utolérni.

BELGIUM
Le Soir:
Vettel lerohanta a mezőnyt Spában, s tovább halad a címvédéshez vezető úton. A német könnyedén kerekedett felül Alonsón és Hamiltonon.

SVÁJC
Berner Zeitung:
Vettel kimagasló teljesítménnyel nyert Spában.
Blick: Vettelt nem lehetett megállítani Spában.
Neue Zürcher Zeitung: Győzelem, bajnokhoz méltó könnyedséggel. Ki lesz a címvédő Vettel valódi kihívója?
Tagesanzeiger: Mint egy nyíl. Vettel még saját magát is meglepte Spában, élvezte a versenyzést, és idénybeli ötödik győzelmét aratta.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik