F1: „A Ferrari a bizonyíték, hogy nem elég a név a sikerhez”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.26. 18:58
Bernie Ecclestone szerint a Ferrari idei gyengélkedése azt mutatja, hogy a név és a történelem önmagában nem elég a sikerességhez a Formula–1-ben. A sportág vezetője aggódik Fernando Alonso motiváltsága miatt.

„Nem baj az, hogy gyengélkedik a Ferrari, ez is azt mutatja, hogy csupán a név nem nyer világbajnokságot. Ugyanakkor úgy érzem, Luca di Montezemolo rendet tesz a télen, és más csapatot látunk jövőre – mondta Ecclestone a spanyol Marcának adott interjújában. – Hogy sikeres lesz-e, nem tudom, hiszen új autók, új motorok lesznek, nem törvényszerű, hogy a Ferrari vagy a Red Bull lesz a legerősebb. Bárki az élre kerülhet."

Ecclestone elismerte, hogy félti Fernando Alonsót attól, hogy egy újabb sikertelen szezon elveszi a kedvét, és nem tud visszatérni arra a magas szintre, amelyeknek köszönhetően világbajnoki címeket nyert.

„Nem tudom, hogy Fernando vagy a Ferrari okozza a problémát. Remélem, nem szegi kedvét a négy év világbajnoki cím nélkül. Az a gond, hogy ha beletörődsz abba, hogy a csapatod nem tud versenyképes autót építeni, elveszíted a motivációdat, és nem tudod már feltüzelni a csapatot. Ez ördögi kör, de logikus" – mondta Ecclestone, majd kikerülte a kérdést, amely arra vonatkozott, világbajnok lenne-e Alonso a Red Bull-lal. Azt mondta, a spanyol nyertes típus, és nagyon látszott rajta, hogy ebben az évben világbajnoki címet akart nyerni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik