F1: A Ferrari pilótája vagyok - írta magáról Vettel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.12. 19:22
null
Sebastian Vettel: a Ferrari pilótája (Fotó: Marca)
Sebastian Vettel nem hivatalosan megerősítette, hogy 2015-ben a Ferrari pilótája lesz. Bár a négyszeres világbajnok német pilóta olasz istállóhoz szerződése hetek óta nyílt titok, eddig egyik fél sem erősítette meg a híreket.

 

Ez helyzet valószínűleg azért áll fenn, mert a Ferrari nem tudott még megegyezni jelenlegi pilótájával, Fernando Alonsóval. Ugyanakkor a hírek szerint a spanyol klasszis úton van Woking felé, hogy aláírja szerződését a McLarennél, ez pedig megteremtheti a lehetőséget az olasz gyárnak, hogy bejelentse a Red Bullt erősítő pilóta érkezését. Sebastian Vettel ugyanakkor nem várt eddig.

Brazíliában az olasz Sky egy vicces kérdőívet adott Vettelnek, hogy tesztelje a német olasz nyelvtudását. Az első kérdés az volt, hogy ki kellett egészítenie a következő mondatot: Sebastian Vettel... „a Scuderia Ferrari pilótája” – jött a kézzel írt válasz olaszul a négyszeres világbajnoktól.

Ennek ellenére a Ferrari nem áll készen rá, hogy hivatalosan bejelentse a hírt. A Fiat 500x e heti bemutatóján az istálló elnöke, Sergio Marchionne azt mondta, még nem tudja, hogy bejelentik-e a jövő évi felállást az idényzáró Abu-dzabi Nagydíjon, most a csapat arra koncentrál, hogy jól fejezze be az évet.

Minden bizonnyal Kimi Räikkönen lesz Vettel 2015-ös csapattársa, annak ellenére, hogy a finn szenvedett Alonso mellett. A csapatfőnök Marco Mattiacci ugyanakkor fantasztikusnak és rendkívül pozitívnak nevezte Räikkönen brazíliai szereplését, ahol a spanyol mögött a 7. helyen végzett.

A német Sport Bild és az olasz La Gazzetta dello Sport szerint Vettel három plusz két évre, évi 25 millió eurós fizetésért ír alá a Ferrarihoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik